Balhé a Twitch és a CS:GO között – Szándékosan “elnyomják” a játékot?

A Twitch tagadja az állításokat, miszerint a platform elnyomja a CS:GO streameket más címek, például a Valorant javára. Az egész dolog egy screenshotból indult, amit Alex  ‘Mauisnake’ Ellenberg CS:GO caster tett közzé.

“A Twitchet használom egy új PC-n, és tényleg jól elrejtik a CS:GO-t” – mondta. “Felnyitotta a szememet, hogy a Twitch algoritmusa mennyire a CS ellen dolgozik. Annak ellenére, hogy az ESL-stream jelenleg a hatodik legnézettebb stream, még csak nem is ajánlott.”

A posztja a CS:GO subredditen kapott teret, ami a játékosok közötti heves vitává nőtte ki magát. Tom Verrilli, a Twitch termékigazgatója néhány órával később válaszolt Mauisnake tweetjére.

Tagadta az állításokat, mondván: “Most hallom először, hogy a Twitch “nerfeli” a CS:GO-t, de biztosíthatlak, hogy ez nem igaz”.

Elmagyarázta, hogy amikor valaki először tölti be a Twitchet egy új PC-n anélkül, hogy bejelentkezne egy meglévő fiókjába, az algoritmus ajánlásokat tesz a vadonatúj felhasználóknak az alapján, hogy mit néznek más új felhasználók.

“Általában az esport-csatornák nem azért nem szerepelnek ezekben nagy súllyal, mert nem szeretjük őket – nagyon is szeretjük -, hanem azért, mert ritkán fordulnak elő versenyek, így általában nem ezek azok a csatornák, amelyeket valaki gyakran néz.”

Magyarázatával azonban nem mindenki volt elégedett.

kép: elecspo

Betöltés...
Keresés
Keresés