A “C betűs szó”! – Fehérellenes rasszizmus miatt tilt streamereket a Twitch

Manapság már nem illik meglepődni dolgokon, ugyanis mára már teljesen kifordult magából a társadalom. Ha valaki 20-30 évvel ezelőtt nőtt fel, az a mai világból nagy valószínűséggel már nem sok mindent ért.

Az internet irtózatosan felerősített mindent, így az elmúlt években ismét a rasszizmus, a megkülönböztetés és a botrányvilág került előtérbe. Volt időszak, amikor minden nagyobb színész valamilyen szexuális zaklatási botrányba keveredett, s ezt a “trendet” természetesen átvette a streamer közösség is. Később a feketék jogaiért szólalt fel az internet a “Black Lives Matter” mozgalomnak köszönhetően, na meg nem olyan rég a másság elfogadását is erősen felkapta a világháló népe.

Most pedig itt az újabb trend, a fehér emberek jogainak a védelme!

Persze ezúttal is, mint a legtöbb előbb felolvasott mozgalom és idea esetében is, a zászlóvivő az Egyesült Államok. A streamer világban felütötte a fejét a “C-word”, vagyis a “C betűs szó”. Az “N betűs szót” feltehetően már sokan hallották, ez ugye a fekete embereket érinti rosszul. Az új “C betűs szó” viszont a fehéreket bántja, s a Twitch már el is kezdett tisztogatni miatta.

Itt van például az egyik leghíresebb jelenlegi streamer, Hasan esete. A srác szintén kapott a nyakába egy tiltást, ugyanis “anti-fehér rasszista” szót használt a műsorában. Ez a szó pedig a “cracker”.

Az észak-amerikai kultúrában a cracker szónak egészen az Amerikai Forradalomig nyúlik vissza a története. Ebben az időszakban a szegény, vagy a gonosz fehér emberre használták ezt a kifejezést. Egyébként a “cracked corn” szóösszetételből alakult ki, ami akkoriban az egyik legfőbb étele volt a fehér amerikaiaknak.

Így van tehát, a “C betűs szó” innentől kezdve valószínűleg tiltólistára kerül az internetes világban, érdemes elkerülni! 

Betöltés...
Keresés
Keresés