„Miért nem szégyenítjük meg a kövéreket?!” – Botrány a Twitch platformon

A Twitch mostanában tényleg nem valami jó hely, nem igaz? Az év során a platformot rasszizmus miatt bojkottálták, nem fizették ki rendesen a streamereket sem, és
rengetegen pártoltak át a YouTube Gaminghez.

Most egy streamer szembesült a nézők haragjával, amiért a december 15-i livestreamje során az elhízott emberekről tett igen sértő megjegyzéseket. Fanfan,a 21 éves
vancouveri streamer a Just Chatting kategóriában streamelt.

„Amikor elmész egy szállodába, látod, hogy van egy kis elkerített terület, dohányzóhelynek, mint a repülőtereken a dohányzásra kijelölt terület, igaz? Miért nincs ilyen kibaszottul a dagadt embereknek?”

„Tudom, hogy a drogfüggőknek sincs, de miért nem szégyenítjük meg a kórosan elhízott embereket?!” – kérdezte.

A nézők megdöbbentek a megjegyzésén: „Hé, barátaim, tudnátok jelenteni Fanfant a Twitch-en? A testszégyenítés nem menő” – írta a Twitter felhasználó @ghostfaeries. „Megértem, hogy az elhízás egészségtelen…” – kezdte egy másik.

„De a fenébe is, csajszi. Neked fogalmad sincs, hogy az emberek miért elhízottak. Miért érzed szükségét, hogy elkülönítsd az elhízott embereket, amikor nem zavarnak téged” – tweetelte @Irritated_Doc.

A streamer azonban nem habozott visszavágni, és egyértelművé tette, hogy kiáll a szavai mellett: „Én úgy gondolom, hogy nem kellene dicsőítenünk a kórosan elhízott embereket, van ebben valami, nem igaz?”

„Elhízásig ette magát valaki, és mi bátornak nevezzük…Kitartok a véleményem mellett.”

A klip azóta közel 200 ezer megtekintést ért el. Azóta nem streamelt, így bár még van ideje bocsánatot kérni, a nagyon erősen megfogalmazott véleménye alapján nem tűnik valószínűnek, hogy ezt meg is teszi.

Betöltés...
Keresés
Keresés