Diablo loot miatt lőtte agyon barátját egy amerikai férfi

Sajnos még mindig ott tartunk, hogy bizonyos esetekben a játékokat kell okoljuk azért, mert valami komoly baj történik. Persze ebben az esetben (is), arról van szó, hogy valaki valamit túlságosan komolyan vett, s a videojáték csupán csak a színtere a frusztrációnak, nem az agresszivitás forrása.

Történt ugyanis, hogy a 36 éves wyomingi Joshua G. Spellman halálosan megsebesítette 34 éves barátját, Andrew Dicksont, mert összekaptak a Diablo II zsákmányán.

Pontosabban az volt a probléma, hogy egy harmadik fél elhappolta az értékes jutalmakat, mert a privát szoba nem volt jelszóval védve. Az áldozat (Dickson) hosszú perceken belül szidalmazta Spellmant, mert elvileg ő volt az, aki elmulasztotta a jelszó beállítását. Az egyébként több mint 25 éve tartó barátság végül hatalmas veszekedésbe fordult, aminek következtében Spellman halálosan megfenyegette barátját.

Spellman őrizetben – The Columbian

“Mindkét játékos ugyanazon az ingatlanon élt, de különálló, kisebb házakban. Az elkövető ezután elővette a számítógépe mögött tartott fegyverét, és átsétált az ingatlan központi épületébe, s dühét demonstrálva már útközben a levegőbe lőtt.” – írta a Gamestar.

A barát nem ijedt meg a fenyegetéstől, így mikor már szemtől szemben konfrontálódtak, elindult Spellman irányába. A tettes vallomása szerint ekkor sütötte el a fegyverét, s gyilkolta meg Dicksont saját otthonában.

A meglőtt férfit kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni.

Forrás: Gamestar

Betöltés...
Keresés
Keresés