A Google Street View buktatott le egy 20 éve bujkáló maffiózót

A technika bizony csodákra képes – szokták mondani, s mostantól ezt vallja valószínűleg az olasz hatóság is. Gioacchino Gamminot a rendőrség közel 20 éve körözte már gyilkosság miatt, ám a maffiózó teljesen eltűnt a “térképről”. Spanyolországba költözött és Manuel néven séfként dolgozott, valamint egy zöldségest is üzemeltetett.

Az idő közben európai elfogatóparancsot is a nyakába kapó bűnöző egy Galapagar nevű spanyol városban húzta meg magát, s úgy tűnt, akár élete végéig nyugodt élete lehet. A hatóságok az elmúlt 20 évben kiderítették, hogy Gammino valószínűleg Spanyolországban lehet, ám ez volt az összes információjuk róla.

Egészen addig, amíg nem frissültek a Google Street View képei.

Amikor Galapagar utcáin haladt át a Google autó, készült kép egy Manu kertje nevű zöldségesboltról is. A bolt előtt éppen két férfi beszélgetett, s az egyik kiköpött mása volt a körözött maffiózónak.

A hatóságok így már be tudták mérni a bujkáló olasz helyzetét és le tudták tartóztatni. A férfi teljesen meg volt rökönyödve, ugyanis a családjával is teljesen megszakította a kapcsolatot annak érdekében, hogy inkognitója sikeres legyen.

A férfit először 1984-ben tartóztatták le, majd 1998-ban Barcelonában, amely után életfogytiglani börtönre ítélték. Innen azonban egy filmforgatás során 2002-ben megszökött, kihasználta a fennforgást.

Blikk

Betöltés...
Keresés
Keresés