“Elpusztítom a heterókat” – A streamer nem érzi jogosnak a Twitch tiltást

A Twitch platform mostanában viták kereszttüzében “él”, és most újabb problémával állnak szemben: AngelBePlayin tiltást kapott, hisz olyan megjegyzéseket tett, amelyeket “gyűlöletbeszédnek” találtak – a heteroszexuálisok ellen.

Ezután rengetegen a platform ellen fordultak.

Január 10-én AngelBePlayin közzétette a Twitchtől kapott e-mailt, amelyben részletezték a kitiltás okát, valamint egy klipet az esetről. A felvételen Angel épp nyert Mario Kartban,
és így szólt:

“most, hogy nyertem, el kell mennem szabadságra, és még több heterót kell elpusztítanom”.

A Twitch nyilvánvalóan úgy találta, hogy ez végleges tiltást érdemel.

“Az, hogy a Twitch lépéseket tesz a heterók védelmében, és betiltja a csatornámat, amikor a BIPOC és Queer alkotóikat újra és újra figyelmen kívül hagyják, nevetséges” – írta Angel egy tweetben.

A streamer azt is elmondta, hogy ő maga is rengeteg bántalmazással találkozott, például azt mondták neki, hogy ölje meg magát, és az oldal ebben az esetben nem volt hajlandó intézkedni.

“Azt mondom, hogy elpusztítom a heterókat, és a csatornámat betiltják. Nem hiszem el.”

Angel kitiltásának híre elterjedt a közösségben, sokan idézték az eredeti posztot Twitteren, és felszólították a Twitchet, hogy vonják vissza a döntést. Úgy tűnik, hogy sikerrel jártak, hiszen néhány órája feloldották a kitiltást.

Betöltés...
Keresés
Keresés