Mindent a pénzért? – Horogkeresztes NFT-t reklámoz a német Twitch streamer

Németország legnépszerűbb Twitch streamere, MondanaBlack88 a Kongdo Clubbal, egy olyan Non-Fungible Tokens (NFT) alkotóval működött együtt, amely a különböző
karakterek ‘Kong’-inspirált riffjeire specializálódott.

Az emberek azonban megdöbbentek, miután észrevették, hogy a cég egy horogkeresztet jelenít meg az egyik képén.

Tartalmi figyelmeztetés: Érzékeny képek következnek!

Január 18-án a MontanaBlack88 egyik Tweetje tartalmazta az NFT-k egy részét, amelynek dizájnján érzéketlen történelmi képek voltak. A “Kong” műalkotáson egy horogkeresztes karszalag látható.

Bár a szóban forgó NFT nem volt része a promóciónak, az emberek megdöbbentek, amikor látták, hogy a karszalag feltűnően szerepel a giveaway dizájnján. Miközben a kép az interneten keringett, az emberek szidalmazták MontanaBlack részvételét.

A streamer hamarosan törölte a posztját, miután az elkezdett terjedni, de még több haragot váltott ki a Twitch-en tett megjegyzéseivel:

“Személy szerint valószínűleg nem töröltem volna” – mondta MontanaBlack egy lefordított Twitch klipben. “Ez is a történelem része. Attól, hogy valahol van egy horogkereszt, még nem jelenti azt, hogy mindenki tiszteleg, vigyázzban áll és köszönti Adolfot.”

A Kongdo Club közleményt adott ki, ahol tisztázta, hogy a Twitch-streamernek semmi köze nem volt a kép elkészítéséhez. Bár a reklámozás épp elegendő ahhoz, hogy rengeteg ember megkérdőjelezze a streamert.

“MontanaBlacknek semmi köze nem volt a művészethez” – közölte a Kongdo Club. “Azért fizettek neki, hogy népszerűsítse a projektet, és nincs köze a művészeti alkotáshoz”.

A cég azt is közölte, hogy eltávolítják a horogkeresztet ábrázoló további képeket a művészetükből.

“A művészetünkön lévő horogkereszt tisztázása végett, nem állt szándékunkban ezt bármilyen gyűlöletbeszéddel együtt kiadni” – közölte a cég. “Minden művészetből eltávolítottuk, és mélységes elnézést kérünk a félreértésért.

Bár a nyilatkozat kiadása után a hivatalos oldalon még mindig legalább három különböző példányban promóznak egy Kongot a karszalaggal.

Betöltés...
Keresés
Keresés