Olyan sz*rul ment a BF 2042, hogy az EA közzé sem tette a számokat

Az EA most őszintén beszélt a Battlefield 2042 „kiábrándító” teljesítményéről, és elismerte, hogy a játék „nem felelt meg az elvárásoknak”. Nem világos, hogy pontosan mennyire fogyott rosszul a játék, de azt tudjuk, hogy a kiadó nem volt hajlandó pontos eladási számokat megosztani, ami nem a legjobb jel.

Ennek ellenére az EA úgy tűnik, bízik abban, hogy a játék vissza tud – és vissza is fog – jönni a süllyesztőből.

„A Battlefield 2042 nem felelt meg az elvárásainknak” – mondta Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója a befektetőkkel folytatott eredménybeszélgetésen. „Néhány döntésünk nem pont úgy alakult, ahogy számítottunk rá.  De teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a játékban rejlő teljes potenciál kiaknázása mellett, és a rajongóink iránt is”.”

„A Battlefield 2042 elmaradása ellenére rekord teljesítményt értünk el. Az egész éves nettó bevételünket 7,5 milliárd dollárra módosítottuk, ami 200 millió dollárral magasabb a legutóbbi előrejelzésnél. Arra számítunk, hogy az erős növekedés folytatódik a 23. pénzügyi évben is.”

Blake Jorgensen, az EA pénzügyi igazgatója hozzátette: „Tartózkodunk az egységnyi eladásoktól. A Battlefield a bevételeink kevesebb mint 10%-át teszi ki. Nyilvánvalóan kevesebb darabot adtunk el, mint amennyit gondoltunk.”

Az a hír járja (de még nem erősítették meg), hogy az EA és a DICE Battlefield 2042 „megmentésére” irányuló tervének egy része kiterjedhet arra is, hogy a játék egyes részeit a jövőben ingyenesen játszhatóvá teszik.

Betöltés...
Keresés
Keresés