„Szürreális volt! Rémálom!” -Megerőszakoltak egy nőt a Facebook metaverzumában?!

Egy nő azt állítja, hogy „virtuálisan, csoportosan megerőszakolták” a Facebook metaverzumában, mindössze másodpercekkel azután, hogy belépett az új virtuális világba.

„A belépést követő 60 másodpercen belül – verbálisan és szexuálisan zaklattak – 3-4 férfi avatár, lényegében férfi hanggal, de gyakorlatilag csoportosan megerőszakolták az avatáromat, és fényképeket is készítettek erről” – írta Nina Jane Patel, egy 43 éves londoni anya. „Amikor megpróbáltam elmenekülni, azt kiabálták, hogy ‘Ne tégy úgy, mintha nem élveznéd”.

„Szürreális volt…” – tette hozzá Patel. „Egy rémálom.”

A szexuális erőszakról szóló jelentések már most is problémásnak bizonyulnak a metaverzumban. December elején a Verge arról számolt be, hogy egy béta-tesztelő azt állította, hogy egy idegen megtapogatta az avatárját. „A szexuális zaklatás nem vicc az interneten, de a VR élmény egy újabb réteget ad hozzá, még intenzívebbé teszi az eseményt” – írta a tesztelő.

„Nemcsak, hogy tegnap este megfogdostak, de voltak ott más emberek is, akik támogatták ezt a viselkedést”. Válaszul Vivek Sharma, a Meta Horizon alelnöke a Verge-nek elmondta, hogy az eset „abszolút szerencsétlen” volt, és a béta tesztelő nem használta a biztonsági funkciót, amely arra szolgál, hogy megakadályozza, hogy valaki interakcióba lépjen veled.

Sharma szerint a tesztelő jelentése „jó visszajelzés” volt.

Patel, aki egy másik metaverzummal foglalkozó cég kutatási alelnöke, a Medium bejegyzésében azt mondta, hogy azért nem használt semmilyen biztonsági funkciót, mert az egész dolog olyan gyorsan történt. És miután megosztotta a tapasztalatait, elmondása szerint találkozott néhány unszimpatikus kommentelővel is.

Ők azt mondták neki, hogy „ne válasszon női avatart, egyszerű megoldás”, és elutasították őt, mint aki „szánalmasan fel akarja magára hívni a figyelmet”.

 

 

borítókép: STIMULATE

Betöltés...
Keresés
Keresés