A BF V jelenleg 10-szer több játékossal rendelkezik, mint a BF 2042

A tavaly év vége felé megjelent Battlefield 2042-ről mára világossá vált, hogy nem lett olyan siker, mint amilyenben a DICE és az EA reménykedett. A futurisztikus katonai lövöldözős játék a megjelenés óta tele van hibákkal és szerverproblémákkal, ami negatív kritikákat, elégedetlen rajongókat és rohamosan csökkenő játékosbázist eredményezett.

A hónap elején a Steam játékosszámok azt jelezték, hogy a Battlefield 2042 játékosai lemondtak a játékról, hogy visszatérjenek a 2018-as Battlefield V-höz, mivel a második világháborús FPS játék számai elkezdtek felfelé menni, sőt, még a legújabb részt is felülmúlták.

Egy pillantás a SteamDB-re megerősíti, hogy a Battlefield 2042 szó szerint haldoklik. A cikk írásakor a játéknak PC-n valamivel kevesebb, mint 2000 aktív játékosa van. Ez majdnem tízszer kevesebb, mint a Battlefield V 20.000 játékosa, és kevesebb, mint a fele a Battlefield 1 6.500 játékosa. Ezt nem lehet szépíteni: ez rosszul néz ki egy alig néhány hónapja megjelent játéktól, és azt jelzi, hogy a DICE-nak gyorsan kell tennie valamit, ha vissza akarja szerezni a játékosokat.

A játékosok számának meredek csökkenése nem minden, amivel a Battlefield 2042-nek jelenleg meg kell küzdenie. A múlt hét végén egy elégedetlen rajongó petíciót indított, amelyben azt követeli, hogy az EA minden platformon teljes visszatérítést nyújtson a lövöldözős játékra. A petíció néhány nap alatt közel 200.000 aláírásra emelkedett.

“Számos fogyasztói jelentés szerint az Electronic Arts és a DICE nem tartott be sok, a megjelenéskor tett ígéretet, és a Battlefield 2042 játszhatatlanul került piacra” – áll a petícióban, amiről már mi is írtunk nektek. A Battlefield 2042-nek még ma is vannak olyan hibái, amelyek drasztikusan megváltoztatják a játékélményt, olyannyira, hogy a közösség számos tagja befejezetlen kiadásnak tartja.

Betöltés...
Keresés
Keresés