A streamer szerint: „aki munkanélküli, kis mellű, alacsony, ássa el magát”

Múlt héten a profi Tekken-játékost, Tanukanát kirúgták a japán esport csapatától, a Cyclops Athlete Gamingtől, miután élőben, streamben tett becsmérlő megjegyzéseket az alacsony férfiakra, azt állítva, hogy nekik „nincsenek emberi jogaik”. Most számos más megjegyzése is felbukkant az interneten, ami még nagyobb felháborodást váltott ki.

Ahogy arról a Kotaku és a TheGamer is beszámolt, a streamer állítólag azt mondta, hogy az A-kosaras mellekkel rendelkező embereknek sincsenek emberi jogaik, továbbá hogy aki alacsony vagy semmilyen jövedelemmel sem rendelkezik, az „szemét”.

Az egyik legszélsőségesebb esetben állítólag egyszer azt mondta valakinek egy stream során, hogy „a társadalom legszemetebb szemete”, és hogy „meg kellene ölnie magát”.

Ezzel nincs vége. Mióta bejelentették, hogy Tanukana nem lesz többé a csapat tagja, azzal is megvádolták, hogy negatív megjegyzéseket tett az LMBTQ+ közösségre és a színesbőrűekre, valamint számos megjegyzést tett a mentális betegségekre.

A Cyclops bocsánatkérést tett közzé, amikor a helyzet először felmerült: „Megerősítettük, hogy február 15-én Tanukana, aki a Cyclops Athlete Gaming tagja, helytelen megjegyzést tett streamben” – írták (a Kotaku fordítása szerint). „Az üggyel kapcsolatban szeretnénk mély bocsánatot kérni a rajongóktól, szponzoroktól és mindenkitől, aki támogat minket”.

Tanukana eredetileg a Twitteren is bocsánatkérést tett közzé az alacsony férfiakra tett megjegyzései miatt: „Bocsánatot kérek az összes rajongótól, akik nap mint nap támogatnak engem, az összes szponzortól, mint például a Red Bull, az önző megjegyzéseimért” – írta (a Google fordítása szerint).

A streamer azóta csendben van, és nem reagált a helyzetre bővebben.

Betöltés...
Keresés
Keresés