Üzent a rajongóknak az ukrán CS:GO legenda – VIDEÓ

A csapat a színpadra lépett, hogy átvegye az Intel Grand Slam trófeát, egy olyan rangos díjat, amely az első olyan csapatot ismeri el, amely egy év során négy Major-versenyt nyer meg a tízből. A NaVi 2021-ben vitte el a trófeát, és ma végre hónapokig tartó várakozás után átvehették a díjat.

Ami a NaVi számára örömteli eseménynek kellett volna lennie, hamar komollyá változott azonban, amikor s1mple átvette a mikrofont, hogy üzenetet küldjön a világszerte néző több százezer rajongónak.

S1mple, aki ukrán állampolgár, a közösségi médiában beszélt az ukrajnai válsággal kapcsolatos félelmeiről, megemlítve, hogy családja az ország legsúlyosabban érintett területein él. Az IEM színpadán beszélt a CS:GO közösségben szerzett barátairól, és arról, hogy nemzetiségük ellenére egyik CS:GO profinak sincs „semmi köze a kormány döntéseihez”.

A második nyelvén, angolul elmondott beszédének üzenete egyszerű, de erőteljes volt.

Az IEM egy tweetben megerősítette, hogy „szorosan figyelemmel kísérik” az ukrajnai helyzetet, és hogy támogatást nyújtanak azoknak a játékosoknak és a személyzetnek, akiket érinthet a kialakult helyzet. S1mple február 25-i üzenete a reményről szólt, és arról, hogy a nemzetközi konfliktus ellenére is összefogja az esport közösséget.

 

Betöltés...
Keresés
Keresés