Újabb nyolc nő vádolja a PlayStation mérnökeit szexuális zaklatással

2021 novemberében csoportos keresetet nyújtottak be a PlayStation ellen, amelyben azt állítják, hogy a vállalat kaliforniai irodáiban “fizetésbeli egyenlőtlenségek, jogtalan elbocsátások és más, nemi alapú diszkriminációk” történtek. A Sony azóta igyekezett elérni, hogy az ügyet ejtsék, de most több nő is előállt a saját történetével.

Az Axios jelentése szerint, bár az ügyet eredetileg egy volt alkalmazott indította, és a Sony próbálta ezt elutasítani, hisz szerintük “nem sikerült azonosítani egyetlen olyan politikát, gyakorlatot vagy eljárást sem, amely széles körű, szándékos diszkrimináció alapját képezte volna – most még több nő csatlakozott a keresethez nevével és tapasztalataival.

Történeteik között szerepel többek között “egy levél, amelyet[egy dolgozó megosztott a női alkalmazottakkal, amikor januárban elhagyta a vállalatot, hivatkozva arra, hogy többször megpróbálta értesíteni a feletteseit a nemi előítéletről, a terhes nőkkel szembeni állítólagos diszkriminációról és a HR egyik vezető emberének ellenállásáról, hogy ezekre a beszámolókra reagáljon”.

A Polygon beszámolója szerint további tanúvallomások között szerepel a Sony Interactive korábbi vezető igazgatója, Marie Harrington:

Harrington azt is elmondta, hogy a Sony-nál dolgozó férfiak a női alkalmazottakat “dögösségük” alapján rangsorolják, és “mocskos vicceket és nőkről készült képeket” osztogatnak. Azt is leírta, hogy egy mérnök megkérte, hogy ne viseljen szoknyát a munkahelyén, “mert az zavarja őt”, és azt állította, hogy

a férfi mérnökök sztriptízklubokba jártak ebédidőben, és pornót osztottak meg egymással.

Egy másik incidens kapcsán Harrington azt állítja, hogy privát szoptatószobát kért, miután 2005-ben ikrei születtek. Egy “raktárhelyiséget kellett használnia, melynek zárja elromlott, közvetlenül a bejárati előtér mellett”. Harrington azt írta, hogy korán abbahagyta a szoptatást, “mert az ilyen körülmények között nem volt fenntartható”.

A nyolc nő vallomása kiegészült az Emma Majo által 2021 novemberében benyújtott eredeti keresettel, meghallgatására “legkorábban a jövő hónapban kerül sor”.

Betöltés...
Keresés
Keresés