Egy lakás áráért kelt el a 23 éve elveszett Pokémon kártya

A Pokémon Snap nevű játék 1999-es megjelenésének megünneplésére a japán CoroCoro magazin versenyt hirdetett a kezdő fotósok számára. A legjobb felvételeket készítő öt ember 20 egyedi kártyát kapott, melyekre a nyertes pályaművét nyomtatták.

Öt kártyát készítettek, és további ötöt adtak hozzá egy televíziós műsor külön versenyéből. Gyarados, Pikachu, Poliwag, Bulbasaur, Magikarp, Squirtle, Koffing, Chansey, Articuno és Charmander mind TCG-s gyűjtőcikké váltak.

Annak ellenére, hogy mindegyik kártyából csak 20 darabot nyomtattak, csak egy nem került a piacra: Magikarp. A megfoghatatlan hal szinte soha nem bukkant fel, így sokan azt feltételezték, hogy örökre eltűnt. De végül nem így alakult.

A YouTuber ‘smpratte’ 2022. március 14-én töltött fel egy videót “Az egyetlen ismert Snap Magikarp – 136.000 dolláros Pokémon kártya” címmel, ahol a gyűjtők először pillanthatták meg a valóságban a kártyát, amelyet korábban csak a magazinban láttak nyomtatva.

Elmondta, hogy a gyűjtői tárgy, amelyen a Pokémon Snapben ugráló Magikarp pillanatképe látható, a Yahoo! aukcióin jelent meg Japánban, és 2022 januárjában 136.000 dollárért (45.764.000 forintért) kelt el.

A vásárló a kártyát a PSA minősítő céghez küldte el kapszulázásra és védelemre, majd volt olyan kedves, hogy feltöltésében megmutassa az őrületesen ritka 1999-es promóciós lapot. Ez az egyetlen ismert osztályozott példány, amely létezik.

“Megpróbálom átadni, hogy mennyire ritka ez” – mondta a YouTuber, miközben a kezébe tartotta a kártyát. “Volt már Illustratorom, ’97-es Pikachum, ’98-as Pikachum, Trophy Kangaskhansom. Ez az első alkalom, hogy egy Snap Magikarpot tartok a kezemben.”

“Egyszerűen nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ez a kártya milyen elérhetetlen.”

Amikor 1999-ben megjelent a Pokémon Snap, senki sem gondolta volna, hogy a Nintendo 64-es címben készített képek egy napon több százezer dollárt érő gyűjteményekhez vezetnek majd.

Betöltés...
Keresés
Keresés