Egy Elden Ring játékos megölte “Pope Turtle”-t, és azonnal megbánta a tettét

Az Elden Ringben az NPC-k túlnyomó többsége abszolút bizarr. Legtöbbjük fenyegetően kuncog rád a sötétben. A többiek lényegében úgy bánnak veled, mint egy darab sz*rral, amit épp most találtak a cipőjükön, egy alantas Tarnished, akinek semmi keresnivalója az ő területükön.

Aztán ott van Miriel, a fogadalmi lelkész. Ezt a csodálatos teremtményt az interneten inkább “Pope Turtle” néven ismerik, így nevezték el, mert ő egy imádnivaló óriásteknős, nyilvánvalóan. Ja, és egy olyan kalapot is visel, ami úgy néz ki, mintha a pápa ruhatárából kölcsönözték volna.

Mindenki imádja a teknősöket az Elden Ringben, és széles körben elfogadott, hogy aki megöl egyet a játékban, az egy szörnyeteg. Mivel ő a legnagyobb és legbarátságosabb teknős, feltételeztük, hogy senkinek eszébe sem jutna bántani Mirielt.

Tévedtünk.

A Redditen egy VG_Crimson néven ismert szörnyeteg elárulta, hogy megölte Miriel-t, hogy nekünk soha ne kelljen. A játék második végigjátszása során eluralkodott rajta a morbid kíváncsiság, és meg kellett néznie, mi történik. Mint kiderült, az egész élmény egészen átkozottul megrázó.

VG_Crimson leírása alapján nagyon úgy hangzik, hogy a FromSoftware mindent meg akart tenni annak érdekében, hogy ne öljük meg Mirielt. Nem azzal, hogy szuperügyesnek teszi őt a harcban, vagy ilyesmi, hanem azzal, hogy bűntudatot kelt benned, miközben a masszív életerő sávját aprítod.

Az első lendítések után Miriel csak annyit mond, hogy az erőfeszítésed hiábavaló, majd később megkér, hogy ne bántsd, hiszen ő sem bánt téged. Jó pár csapás után sóhajt egyet, megjegyezve: “miért nem adod fel?”.

Amint eljutsz a végső csapásig, a fájdalomsikolya kísérteni fog álmodban is. A loot? Szinte semmi, szóval az erőfeszítésed miatt elveszíted a legjobb helyet, ahol az összes varázslatodat/bűbájodat leadhatod.

Találtam egy videót is, hogy te is átéld mekkorát hibázott ez a játékos:

Tessék, itt van. Miriel megölése nem ad mást, mint egy kísértő lelkiismeretet és az utolsó sikolyának távoli emlékét, ami ébren tart téged éjszaka.

Ne csináld. Hagyd békén a pápai teknőst, oké?!

Betöltés...
Keresés
Keresés