A gamerek és a játékcégek összefogtak: Több mint 114 millió dollárt gyűjtöttek Ukrajnának

Alig több mint egy hónap telt el az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta. A harc még mindig tart a lakosok és a humanitárius segítségnyújtásban résztvevők számára.

Az ország szükségének idején a játékipar és a gamerek is nagylelkűen adakoztak az ügy érdekében. Számos játékfejlesztő ígéretet tett arra, hogy korlátozott ideig a játékaikból származó bevételeket is felajánlják az országnak. Az 11 bit studios, a This War Of Mine fejlesztője lenyűgöző 850.000 dolláros segélyt gyűjtött össze, míg a The Witcher 3 és a Cyberpunk 2077 fejlesztője, a CD Projekt Red 242.000 dollárt adományozott a profitból befolyt összegből.

A This War Of Mine nem csak közel egymillió dollárt gyűjtött össze Ukrajna számára, de segít elmesélni azt a gyakran elhallgatott történetet, hogy a háborúk során a civilek milyen veszteségeket szenvednek el.

A profit továbbadása csak az egyik módja annak, hogy a játékcégek pénzforrásokat gyűjtsenek. Közel 800 független alkotó adományozta műveit egy közel ezer játékot, amelyet az emberek akár 10 dolláros adományért is megvásárolhattak. A Bundle For Ukraine népszerű volt a játékosok körében, és közel 6,5 millió dollárt gyűjtött össze az Ukrajnával kapcsolatos jótékonysági szervezetek számára.

A második legnagyobb adományozó a Humble Bundle volt, amely hasonló csomagot hozott létre. A több mint 120 játékot, könyvet és szoftvert tartalmazó Stand With Ukraine csomaggal a szervezetnek több mint 20 millió dollárt sikerült összegyűjtenie az Ukrajnát támogató különböző jótékonysági szervezetek számára.

Mindezek az adományok azonban eltörpültek az Epic Games és az ingyenesen játszható Fortnite mellett. Március 20-tól április 3-ig minden pénz, amit a játékosok outfitekre, fegyverekre, emotokra és hasonlókra költenek, közvetlenül az Ukrajnában humanitárius segítséget nyújtó jótékonysági szervezetekhez kerül. Az első öt napban a cég állítólag 70 millió dollárt keresett, amit már felajánlott. Ezzel ők az eddigi legnagyobb egyedi adományozói az ukrajnai válságnak.

A cégek és a kisebb-nagyobb játékosok adományai eddig összesen több mint 114 millió dollárt tettek ki, ami valóban nem kevés.

Betöltés...
Keresés
Keresés