Vége a gyűjtésnek: Ennyivel segíti Ukrajnát az Epic és a Microsoft

Amikor megérkezett a Fortnite Resistance frissítése, az Epic Games bejelentette, hogy március 20. és április 3. között a játékból származó összes bevételt az Ukrajnában a folyamatban lévő orosz invázió idején tevékenykedő humanitárius segélyszervezeteknek adományozza.

És azzal együtt, hogy a Microsoft felajánlotta az Xboxon ebben az időszakban elért összes Fortnite-bevételt, ez a kezdeményezés összesen 144 millió dollárt segített összegyűjteni öt különböző jótékonysági szervezetnek.

Az Epic az adományozási időszak során bővítette a támogatott szervezetek listáját, és megállapodott néhány  jótékonysági szervezettel, amelyek a helyszínen nyújtanak gyorssegélyt Ukrajnában. Ezek közé tartozik a Direct Relief, az UNICEF, az ENSZ Világélelmezési Programja, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és a World Central Kitchen.

Az Epic nem csak 144 millió dollárt gyűjtött össze, de a vállalat nem várja meg a kifizetés feldolgozását a különböző platformjaitól és partnereitől. Ehelyett az Epic rendszeresen adományoz, ahogy a tranzakciókat jelentették, hogy a segélyszervezetek gyorsabban hozzájussanak a pénzhez.

A kezdeményezés bejelentését követő 24 órán belül a játékosok világszerte 36 millió dollárt segítettek összegyűjteni az ügy érdekében, ami öt nap után 70 millió dollárra, a második héten pedig több mint 100 millió dollárra duzzadt.

Az Epic terveiről és az adományok megközelítéséről szóló teljes dokumentációt a hivatalos Fortnite weboldalon olvashatod el.

Betöltés...
Keresés
Keresés