Motiváció: Jobb lesz a Warzone mint valaha, jelentős emelést kaptak a tesztelők

A jelentések szerint a tavalyi évben a Warzone tesztelőinek “hónapokig” csak ígérgették a magasabb fizetést, ám helyette “értékes tagokat” rúgtak ki a cégtől. Ez ahhoz vezetett, hogy körülbelül 40 QA tesztelő sztrájkba kezdett.

A vállalat részéről csend volt, az egyetlen hír az volt, hogy a Microsoft megvásárolta az Activision Blizzardot egy borsos összegért.

Azonban 2022. április 7-én az AB elismerte ezeknek az embereknek a munkáját, és elárulta, hogy a közel 1100 QA-tesztelőjük mostantól teljes munkaidős alkalmazott lesz, megnövelt fizetéssel, bónuszlehetőségekkel és juttatásokkal.

Kemény munkájuk és kulcsszerepük elismeréseként április 17-i hatállyal “a minimális órabért ezeknek a csapattagoknak óránként 20 dollárra vagy annál magasabbra emelik”. Ráadásul július 1-jétől valamennyi dolgozójukat

“állandó, teljes munkaidős alkalmazottá” léptetik elő.

Bár egyesek azt találgatták, hogy a Microsoftnak is szerepe volt ebben, megerősítették, hogy egyáltalán nem volt beleszólásuk.

Jason Schreier elmondta: “A Microsoftnak jogilag semmi köze a céghez, amíg a felvásárlás nem megy végbe”.

Mivel ez az ügylet várhatóan csak 2023-ban megy végbe, a vállalat szükségesnek tartja, hogy a QA-tesztelőiket a fedélzeten tartsák. Ezek az emberek hatalmas szerepet játszhatnak a sikerben, és bár az olyan játékokat, mint a Warzone, problémák gyötrik, sokan úgy vélik, hogy a QA csapat segíthet a problémák kiküszöbölésében.

Kíváncsian várjuk.

Betöltés...
Keresés
Keresés