Szexista kirohanása után tiltotta a Riot a nagyszájú Valorant streamert

A Valorantot különösen azért kritizálták, mert toxikus chat-környezetet teremtett mindenki számára, aki nem férfi – ami ellen a fejlesztők határozottan kiálltak a nyilvánosság előtt.

A megtett intézkedések ellenére nem sokat lehet tenni annak megakadályozására, hogy valaki véletlenszerűen szexista szónoklatokban törjön ki a játékchatben, még akkor sem, ha állandó kitiltással fenyegetőznek.

A problémát persze tovább súlyosbítja, ha a nagy követőkkel rendelkező streamerek épp azt a viselkedést példázzák, amelyet el akarnak törölni.

Így tett például IShowSpeed is, ahogy az április 6-án felbukkanó Twitter videóból kiderült. Azóta bocsánatot kért tettéért. A klipben a csapattársát “ribancnak” nevezi, és arra utasítja, hogy a játék helyett menjen mosogatni.

A YouTube-os közel 7 millió feliratkozója azonban valószínűleg soha többé nem fogja látni őt Valorantot játszani, miután Sara Dadafshar producer megerősítette, hogy “ezt a játékost kitiltották a Valorantból, valamint az összes többi Riot játékból”.

“Ez egy hatalmas yikes, és egyáltalán NEM akarunk ilyen játékosokat a közösségünkben”.

Úgy tűnik azonban, hogy IShowSpeed YouTube csatornája is veszélyben van.

kép: ggrecon

Betöltés...
Keresés
Keresés