A Cyberpunk 2077 fejlesztői milliókat fektettek a játék új bővítményébe

A Cyberpunk 2077 elég nagy utat járt be. A 2020-as év végi megjelenéstől, amelyet teljesítményproblémák kísértek, – különösen PlayStation 4 és Xbox One konzolokon -, a címig, amely számos javítás és egy 2022 februárjában megjelenő, kifejezetten a Series X/S és PS5 számára készült újgenerációs verzió után most új közönségre talált. Mondhatjuk, hogy most jobb, mint régen – sőt, nagyon is kedvem lenne újra ránézni -, és a készítők, a CD Projekt RED még többet kínálnak a játékhoz egy jelentős bővítés formájában.

A Cyberpunk 2077 nemrég átlépett egy hatalmas eladási mérföldkövet – 18 millió darabot adtak el, tweetelték a készítők -, és biztosították a játékosokat, hogy továbbra is fejlesztés alatt áll egy nagyszabású, a The Witcher 3: Wild Hunt pár történetalapú DLC-jéhez hasonló bővítmény a játékhoz. Úgy tűnik, a fizetős bővítmény a CDPR egyik legfontosabb projektje jelenleg, a Forbes beszámolója szerint 2022 februárjában a Cyberpunk 2077 DLC volt az, amire a cég erőforrásainak nagy része összpontosított.

A TweakTown egyik riportjából ráadásul kiderül, hogy a CDPR mennyi pénzt fektetett a Cyberpunk 2077 bővítménybe – amely várhatóan 2023-ban jelenik meg. Csak 2021-ben 19 millió dollárt költöttek a DLC-re és a megjelenés utáni patchekre. Ha ezt hozzáadjuk a több mint 120 millió dolláros fejlesztési költséghez – amit a játék az előrendelések és az első napi eladások révén bőven visszahozott -, akkor ez bizony sok pénz, nem semmi.

Várjátok már? 

kép: GamerGen

Betöltés...
Keresés
Keresés