R.I.P Pyke? – A Riot több nerfet és módosítást eszközöl a következő frissítésben

Riot Phlox részletezte a rengeteg különböző változtatást, amelyek a következő League of Legends frissítésben érkeznek egy maroknyi népszerű bajnokhoz a Summoner’s Riftben. Bár a nerf-lista közel sem olyan hosszú, mint a 12.8-as patch buff-listája, a benne szereplő nevek mind a profi, mind a solo queue játék szempontjából rendkívül jelentősek.

A következő patchben Pyke, Soraka, Jinx és Xayah mind nerfeket kap.

Pyke mindig is kísérteties bajnok volt, viszont boton egészen könnyen kezelhető. Ám nemrég új szerepet kapott a középső sávban is.

Jelenleg 54,4 százalékos győzelmi arányt tud felmutatni ebben a szerepkörben Platinumtól felfelé a League statisztikákat összesítő U.GG szerint, ami a legmagasabb győzelmi arány a játékban. A tiltási aránya is az egekbe szökött, majdnem 16 százalékra emelkedett a 12.7-es frissítés alig több mint 10 ezer meccsből álló mintáján keresztül.

Soraka is komoly fájdalmat okozott, hiszen lenyűgöző, 53,5 százalékos győzelmi arányt ért el Platina és magasabb szinteken. Ő az egyik legtöbbet választott support bajnok, mivel a kiváló gyógyítása miatt a hosszabb csapatharcok rémálommá válhatnak.

A profi játék felé tekintve, Jinx is kap némi nerfet a következő patchben. Ő volt az AD carry szupersztárok egyik fő támasza a 2022-es tavaszi split során, valamint a hétköznapi játékosok számára a solo queue környezetben.

Jinx volt a legtöbbet játszott bajnok az LCS-ben, az LEC-ben, az LCK-ban és az LPL-ben – a Games of Legends adatai szerint 561 játszott meccsel és 81 százalékos pick-ban százalékkal rendelkezik, erős 54 százalékos győzelmi arány mellett.

Xayah közel sem látott annyi játékidőt, mint Jinx, de még mindig erős választás, ha a meta marksmanek pickek és bannok miatt kikerülnek a játékból. Az U.GG szerint a negyedik legtöbbet játszott ADC a 12.7-es patchig a solo queue játékban.

Végül a játékosok kapnak néhány módosítást az új AP Kai’Sa buildhez, amely az elmúlt patch során egyre népszerűbbé vált a középső és a bot sávban egyaránt.

Emellett Swain talán megkapja a régóta várt kit-frissítést, amely nagy erőátcsoportosítással jár. A változások már elérhetőek voltak a PBE szerveren, és még mindig ott lesznek, ha bármelyik játékos szeretné megtapasztalni az új erejét.

A 12.8-as League Patch április 27-én, szerdán jelenik meg.

Betöltés...
Keresés
Keresés