R.I.P Jett 2020-2022 – Teljesen “kibelezték” a Valorant egyik legjobb ügynökét

Amikor a VALORANT Patch 4.08 megérkezik, egy hatalmas nerf is jön, amely a játék egyik legeredményesebb párbajozójának egyik legmegbízhatóbb képességét érinti. A Riot VALORANT csapata már egy ideje fontolgatta Jett megváltoztatását, és 2022. április 20-án egy blogbejegyzésben ismertették a közelgő frissítés előnyeit és hátrányait.

Itt van minden, amit Jett közelgő változásairól tudnod kell, beleértve, hogy mit jelent a nerf, miért hajtották végre, és milyen egyéb változások jöhetnek Jettre ebben és a jövőbeni patchekben.

Jett Tailwind változásai

Ahelyett, hogy egy azonnal aktiválható képesség lenne, Jett Tailwind képességének aktiválása egy 12 másodperces ablakot fog nyitni, amely alatt újra aktiválhatja, hogy azonnal dasheljen. A játékosok nagyjából egy másodperccel a Tailwind “aktiválását” követően képesek lesznek dashelni, és a képesség lejár, ha nem használják a 12 másodperces ablakon belül.

A Jett játékosok továbbra is képesek lesznek visszanyerni a Tailwind dash-t, ha egy körben két gyilkosságot szereznek.

Miért kellett a Tailwindet nerfelni?

A Riot VALORANT fejlesztői azt mondták, hogy a Jett dash “egészségtelennek bizonyult” a játék taktikai ciklusára nézve. Adott neki egy olyan menekülési lehetőséget, amivel egyetlen más ügynök sem rendelkezett, mivel a dash azonnali menekülést biztosított, ami semmissé tehette a saját hibáit vagy a másik csapat által elkövetett nagyszerű taktikai döntéseket. Nagyon kevés olyan ügynök van, akinek a képességei bármit is tudtak volna tenni Jett ellen, hogy a másodperc töredéke alatt elszökjön.

Ez túl nagy hatalmat adott neki, mivel támadáskor könnyen kaphatott egy szabad picket, vagy védekezéskor egy nyitó killt, és azonnal biztonságba tudott suhanni. A versenyzői közösségben már régóta viccnek számít, hogy a Jett maineknek nem kell annyit gondolkodniuk, és a Riot kifejezetten azt mondta, hogy azt szeretné, ha a Jett játékosok a jövőben “megfontoltabbak” lennének a képességei használatakor.

Mi a terv Jett-tel a jövőben?

A Riot csapata nem csak azért nerfeli Jettet, mert utálják. A blogbejegyzés magyarázatában végig azt mondják, hogy azt akarták, hogy megtartsa agresszív erejét támadásban, és azt a képességét, hogy tiszta mechanikai ügyességen alapuló játékokat tudjon végrehajtani. Az általános céljuk azonban az, hogy a játék kiegyensúlyozott maradjon.

“Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy Jett megtarthassa egyedi helyét a játékoskeretben, miközben a többi ügynökünknek is adunk egy kis lélegzetvételnyi teret, és biztosítjuk, hogy a VALORANT alapvető taktikai ígéretét meg tudjuk védeni a továbbiakban is” – írták a fejlesztők.

Mint minden változtatásnál, a csapat figyelni fogja a Jett közelgő nerfjére érkező visszajelzéseket, hogy biztosak lehessenek benne, hogy nem “tévesztik el a célt”.

Nos Jett mainek, mit gondoltok a nerfről? 

Betöltés...
Keresés
Keresés