Franciaország adhat otthont a jövőben a LoL Worlds-nek és a CS:GO Majornek

Emmanuel Macron francia elnök a TheBigWhale francia híroldalnak adott interjújában kifejtette, hogy az esport és a szerencsejáték a francia softkulturális hatalom „fontos összetevője”, és ígérte, hogy újraválasztása esetén ezt továbbra is fenntartja és támogatja majd.

A Karmine Corp-ot és a Team Vitality-t is megemlítette az esport szektorban a „francia kiválóság” két pilléreként.

Az egyik pont, amelyet Macron az interjú során hangsúlyozott, az az volt, hogy Franciaországot „a videojátékok országaként” népszerűsítsék. A francia játékstúdiók, például a Quantic Dream és a Ubisoft sikerét említette, mint Franciaország játéktéren való jelenlétének alapköveit.

Felhívta a figyelmet az esport szektorra is, a francia óriásokat, a Karmine Corp-ot és a Team Vitality-t említve, mint olyan szervezeteket, amelyek a League of Legends és a CS:GO játékokban elért sikereik révén „francia kiválóságot” mutatnak.

Mindkét csapat a közelmúltban hatalmas befektetéseket eszközölt a League of Legends játékoskeretébe: a Team Vitality egy „uniós szupercsapatot” épített, a Karmine Corp pedig 2022 elején szerződtette az európai legendát, Martin „Rekkles” Larssent.

Macron azt is kiemelte, hogy Franciaországot kulturális célponttá kell tenni az esport rajongók számára. Az ország a 2024-es olimpiai játékok házigazdája lesz, és Macron kifejezte azon szándékát, hogy „kapcsolatot teremtsen a két világ olimpiája között” azáltal, hogy nemzetközi esport-tornákat hoz Európába.

A League of Legends világbajnokságot, a Dota 2 The International-t és a CS:GO Major-tornákat említette olyan eseményekként, amelyeket Franciaország szeretne megrendezni, ha újraválasztják őt, és kijelentette, hogy „ha a franciák bíznak bennem, akkor amint megválasztanak, dolgozni fogunk rajta”.

Betöltés...
Keresés
Keresés