Koszovó miniszterelnöke gratulált a Bad News Eaglesnek a Majorre való továbbjutáshoz

Április 24-én, vasárnap a koszovói játékosokból álló Bad News Eagles csapata a SINNERS 2-1-es legyőzésével kvalifikálta magát a PGL Antwerp CS:GO Majorra a Europe Regional Major Rankings B csoportjában. A győzelem után Albin Kurti, Koszovó miniszterelnöke gratulált a csapatnak az elért eredményhez.

„Nem sokaknak adatik meg a lehetőség, hogy történelmet írjanak” – írta Kurti a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. „Ma megtették, hiszen ők lettek az 1. koszovói csapat, akik valaha is kvalifikálták magukat a világ egyik legnagyobb esport-tornájára”.

És nem tévedett: A Majorök tagadhatatlanul a legjobban várt események közé tartoznak az esport ökoszisztémában – legalábbis a professzionális Counter-Strike világában.

A Bad News Eagles minden játékosa koszovói. RigoN azonban két nemzetiségű: Svájci és koszovói.

A jelenlegi játékoskeretet kevesebb mint három hónapja állították össze, ami még lenyűgözőbbé teszi a teljesítményt. A csapat még nem nyert jelentős trófeákat, de a PGL Antwerpen CS:GO Majorön ismét esélyük lesz történelmet írni.

A Bad News Eagles olyan csapatok legyőzésével biztosította helyét a Majoron, mint az Entropiq, az ASG és a SINNERS. A tornát a Challengers szakaszban kezdik majd, amely május 9-én kezdődik. Előtte azonban részt vesznek a BLAST Premier Spring Showdown 2022-n, amely április 27-én, szerdán kezdődik. Első ellenfelük a Ninjas in Pyjamas lesz.

Mit gondoltok, menő, ha egy miniszterelnök követi az esportot?

Betöltés...
Keresés
Keresés