Mi készül? – Előtérbe kerülhetnek a Sony számítógépes kalandjai

A Sony 2021-ben megalapította a PlayStation PC-s kiadóját, és rengeteg korábban PlayStation-exkluzív játékot hozott PC-re, köztük a Death Strandinget, a Horizon Zero Dawnt és a God of Wart. Ez a kísérlet egyértelműen jól sikerült a vállalatnak, ennek legújabb jele pedig egy álláshirdetés, amely a PlayStation Global PC-tervezésért és stratégiáért felelős vezető igazgatói pozíciót hirdeti meg.

Ha eddig attól tartottál, hogy a Sony PC-s játékokkal kapcsolatos kalandjai rövidnek bizonyulnak, ez a hirdetés újabb bizonyíték arra, hogy ez hosszú távon folytatódik. Aki megkapja a pozíciót, “a globális csatornás értékesítésen belüli stratégiáért és kereskedelmi tevékenységért lesz felelős, és egységes, optimalizált PC értékesítési növekedési és kereskedelmi tervet nyújt a központok és a területi csapatok számára”.

A már népszerű játékok PC-re történő átvitele egy olyan stratégia, ami eddig bevált a Sony számára.

A God of War volt a Sony legnagyobb PC-s megjelenése, de a Horizon Zero Dawn is jól fogyott, a Days Gone pedig tisztességesen. Rengeteg más, nemrég megjelent nagy költségvetésű akciójáték vár még konzolon átportolásra – őszintén szólva a Bloodborne várhat, ha ez azt jelenti, hogy a Spider-Man hamarabb kerül a modderek kezébe -, de vélhetően a Sony tervei ennél tovább mennek.  A jövőbeli játékok egyidejű megjelenése nyilvánvaló következő lépés lenne.

A kérdés az, hogy a vadonatúj játékok a Steamen, az Epicen vagy egy esetleges PlayStation launcheren jelennének meg? 

Betöltés...
Keresés
Keresés