Mi lesz az Arcane sorsa? – Sorban törli az adaptációkat a Netflix

A Netflix 2022-es első negyedéves eredményei megdöbbentették az érintetteket és a nyilvánosságot. A streaming-óriás, amely eredetileg 2,5 millió előfizető-gyarapodást jósolt 2022 első három hónapjára, végül 200 ezer előfizetőt veszített az orosz szolgáltatás felfüggesztése miatt.

Az április 20-i hír a Netflix történetének legrosszabb tőzsdei napját hozta, mivel a részvények értéke közel 350 dollárról záráskor 226,19 dollárra zuhant – 2018 januárja óta a legalacsonyabb szintre. A jelentések szerint a Netflix 54 milliárd dollárt veszített piaci értékéből.

A hír nyomán nagy döntések születtek. A platform animációs szolgáltatását azonnal megnyirbálták, számos kulcsszereplőt kivágtak, valamint a készülő címeket törölték.

A The Wrap beszámolója szerint többek között távozott Phil Rynda, az eredeti animációs filmek kreatív vezetéséért és fejlesztéséért felelős igazgató és munkatársai. Az olyan nagyra értékelt projektek, mint a Bone és Roald Dahl The Twist című művének adaptációja szintén a kukába kerültek.

A League of Legends rajongók számára ez bizonytalan helyzetbe hozta az Arcane-t, ami viharszerűen meghódította a platformot, és uralta a listákat.

A Netflix animációs megszorításairól szóló hírek aggasztották a rajongókat, hogy vajon az Arcane 2. évada, amely jelenleg is készül, érintett lesz-e.

A Riot azonban megerősítette a Dexertónak, hogy a streaming platformmal kötött megállapodásuk jellegéből adódóan az Arcane biztonságban van a Netflix animációs csökkentéseitől.

A fejlesztő teljes kontrollt gyakorol a gyártás felett, miközben csak a Netflixszel kötött terjesztési szerződést kezeli. A francia Fortiche stúdióval együttműködve az Arcane 2. évada még mindig a gyártásban ringatózik – bár megjelenési dátumot még nem jelentettek be.

Szóval minden rajongó megnyugodhat!

borítókép: Netflix Anime

Betöltés...
Keresés
Keresés