Ezen az összes p*rnó elfér? – 25 exabyte adat, gyémántnak köszönhetően

Japán kutatók azt állítják, hogy új módszert találtak ki arra, hogy gyémántból olyan ostyákat készítsenek, amelyeken hatalmas mennyiségű adatot lehet tárolni. Itt 25 exabyte tárhelyről van szó, ami 25.000 petabyte-ot jelent. Vagy 25.000.000.000 terabyte. Vagy 25 milliárd gigabyte.

A PCGamer azt állította, hogy a Steamen található játékok, nagyjából 6000x férnek el rajta, ami azért elég félelmetes, mivel még a mai napig küszködnek a gamerek a tárhelyekkel.

Persze ez a gyémánt ostya nem úgy fog viselkedni, mint egy merevlemez, amit bedobsz a gépedbe. Ez egy kvantumtároló, és a gyémánt egy hibáját, az úgynevezett nitrogén-üresedés központot használja a kvantumbit, azaz a qubit tárolására.

Ez egy szédítő mennyiségű adat, az biztos. De vajon elég lenne, hogy az interneten található összes felnőtt tartalom elférjen rajta?

Az internet jelentős része áll a felnőtt tartalmakból, nagyjából 30%-a. Egy 2020-as kutatásnak köszönhetően azt is tudhatjuk, hogy az internet körülbelül 40 zetabyte nagyságú. Ami azt jelenti, hogy a felnőtt tartalmak körülbelül 12 zetabyte-ot tesznek ki. Ami 12.000 exabyte.

Szóval ez azt jelenti, hogy azon az új ostyán megközelítőleg sem férne el az interneten található összes felnőtt tartalom, ami azért elég para, belegondolva, hogy a Steamen található játékok mennyiszer elférnének rajta.

Te mennyi ilyen tartalmat tartasz a számítógépeden? 😉

Betöltés...
Keresés
Keresés