Kizárták a DOTA 2 játékost az orosz invázió állítólagos támogatása miatt

A hétvégén a Virtus.pro játékosát, Ivan “Pure” Moskalenkót rajtakapták, hogy állítólag az oroszok ukrajnai invázióját támogató szimbólumot rajzolt a játékbeli minimapra. Amint arról a Yahoo elsőként beszámolt, az ESL One Stockholm Major egyik selejtezője során volt látható, amint a “Z” betűt rajzolta a térképre.

Ez a betű, amelyet a támadás első heteiben az orosz haditechnikai eszközökre festve láttak, az orosz emberek körében a fegyveres erők és Vlagyimir Putyin elnök tetteinek támogatását jelképező szimbólummá nőtte ki magát.

Az alábbi videón láthatod, ahogy Pure a térkép bal felső sarkába rajzolja a “Z”-t, mielőtt szünetet tart és elkezdi áthúzni. A különböző színekkel rajzoló csapattársai láthatók, amint megpróbálják gyorsan átrajzolni a betűt.

Az erőfeszítéseik hiábavalóak voltak; az emberek észrevették, méghozzá gyorsan. Később Pure azt állította, hogy a szimbólum csupán a véletlen műve. A kvalifikációs verseny szervezőinek ez nem tetszett.

Íme a Beyond The Summit másnap kiadott közleménye a kizárásról:

Az intézkedést követően maga a Virtus.pro is kiadott egy közleményt, mely nagyrészt a büntetés súlyosságával foglalkozik, mielőtt a végén hozzáteszi, hogy Pure szerződését felbontották, mivel “nagymértékben ártott a kapcsolatunknak a világ esport társadalmával”.

Betöltés...
Keresés
Keresés