“Milyen funkciókat nem szeretnétek látni?” – A legjobb kérdést tette fel a LoL MMO fejlesztője

Korábban 2022-ben a Riot Games megerősítette, hogy végre készül a várva várt League of Legends MMO. A gyártás felfutása közben Greg Street, a projekt alelnöke a játékosok véleményét kérte.

“Anélkül, hogy más játékokat ócsárolnánk, milyen funkciókat nem szeretnétek látni ebben a játékban, amit készítünk?” – mondta. “A visszajelzés mindig hasznos.”

Asmongold, aki a WoW miatt lett híres, rögtön becsatlakozott a véleménynyilvánításba és a válaszában három dolgot sorolt fel. “Karakterspecifikus fejlődés a fiókra kiterjedő fejlődés helyett, nyilvánvalóan hibás vagy diszfunkcionális rendszerek, amelyeket csak azért valósítanak meg, hogy később megváltoztassák őket, és a visszafelé haladás.”

Mindezek a dolgok olyan problémák, amelyekről már többször is beszélt a World of Warcraft kapcsán. Így természetes, hogy nem szeretné, ha a Riot Games ugyanezeket a hibákat elkövetné a készülő League of Legends MMO-ban is.

Bár nem Asmon volt az egyetlen streamer, aki megszólalt.

Shroud is beszállt a beszélgetésbe, ami nem meglepő, hiszen ő is a műfaj nagy szerelmese, amit a New World, Lost Ark és World of Warcraft játékokkal töltött számtalan órája bizonyít.

“Szintlépés” – mondta nyersen. “Szerintem a tudásból kell, hogy származzon a képességek megszerzése. Olyan világban akarok lenni, ahol, ha rákattintok a karakter létrehozására, minden, amit teszek, valamilyen szintű jelentőséggel bír, nem csak egy hosszadalmas tutorial.”

Asmongold többé-kevésbé egyetértett vele, és hozzátette a saját gondolatait. “Nagyon tetszett, ahogy a New Worldben még a tárgyaknak és a szakmáknak is, amiket a szintlépés során csináltál, volt hatása az általános gazdaságra.”

“Bár szerintem némi szintlépés kellemes, de legyen jelentősége és egy nagyobb cél felé vigyen a végjátékban.” Úgy tűnik tehát, hogy egy hullámhosszon vannak a közelgő játékkal kapcsolatos reményeiket és elvárásaikat illetően.

A cím egyelőre még a fejlesztés korai szakaszában van. Még semmit sem árultak el, beleértve a tartalmat, a dizájnt, a funkciókat és magát a megjelenési dátumot. Így még eltarthat egy darabig, mire megvalósul.

Mégis, az a tény, hogy a fejlesztők már most kapcsolatba lépnek az MMO közösséggel, és kérik a véleményüket, ígéretes jel. Ha mindent jól csinálnak, akkor kétségtelenül ez lehet a következő nagy dobás az iparágban.

Ti mit nem szeretnétek látni a LoL MMO játékában?

Betöltés...
Keresés
Keresés