Tudomány: Már pornónézést is „tanítanak” az egyetemen

A címben olvasható felütés igaz, viszont szórakozásról szó sincs, a Salt Lake Cityben található Westminster Egyetem véresen komolyan gondolja a témát. A felsőoktatási intézmény hardcore felnőttfilmek vizsgálatát tervezi, ehhez pedig elengedhetetlen a különféle témába vágó videók és filmek ismerete. Az órát tartó Eileen Chanza Torres docens már a kilencedik félévét tölti az egyetem kötelékében, és már több szexualitással foglalkozó tárgyat oktatott az intézményben.

Ám ahogy arra számítani lehetett, a tárgy komoly médiavisszhangot kapott, a közösségi médiaplatformokon többen is kritizálták az egyetemet emiatt. Az intézmény az éles kritika és támadások ellenére is kiáll az induló kurzus mellett, amire szerintük igenis komoly szükség van.

„Nem áll szándékunkban meghátrálni, el fogjuk indítani a kurzust. Az egyetem közössége továbbra is támogatja az akadémiai szabadságot, a Westminster pedig elkötelezett amellett, hogy komolyabb, nehéz témákról is beszéljen”

– mondta Sheila Yorkin, az egyetem marketingigazgatója.

„A pandémia alatt még inkább megnövekedett igény és fogyasztás kapcsolódott a hardcore pornóhoz, aminek azonban számos negatív következménye van, főképp a serdülőkre nézve. Az agresszív jelenetek miatt például gyakoribbá vált a fiatalok körében a szexuális erőszak, ugyanis a filmek ezt úgy ábrázolják, mintha mindkét fél élvezné így az együttlétet. Az ötven legnézettebb pornófilm jeleneteinek 88 százaléka tartalmaz agressziót, amely többségében nők ellen irányul és a pornószínésznők gyönyört játszanak el” – mondta dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus az Indexnek.

A szexuálpszichológus szerint a káros hatások tanulmányozása egyáltalán nem ördögtől való, így az sem, hogy ezt tudományos keretek között is vizsgálják az egyetemen.

Forrás: Index

Betöltés...
Keresés
Keresés