Ingyen nyerhetünk sokat a Vegas új atlantiszos játékában

Talán te is hallottál már az elsüllyedt városról, ahol a feltételezések szerint egykor fejlett civilizáció élt mindaddig, amíg egy természeti katasztrófa hatására az egész az óceán fenekére süllyedt. De vajon melyik óceán fenekére? Mindez a valóság, vagy csak kitaláció? Ha a történet igaz, akkor miért nem találták még meg a maradványokat? Atlantisz története hatalmas lelkesedést és kíváncsiságot váltott ki; egyes kutatók, régészek mind a mai napig keresik a bizonyítékot annak létezésére – a Vegas.hu csapatával mi is utánajártunk ennek az izgalmas históriának.

Akitől a legenda születik

A legenda az ókori görög filozófus, Platón Kritiasz című írásából ered, a tanítvánnyal folytatott dialógusban jelentős részletességgel mutatja be az akkori szigetet és a lakóit. Az írásból az is kiderül, hogy Platón a hét görög bölcs egyikétől, Szolóntól hallott Atlantiszról és annak történetéről, aki egyiptomi utazása során Neith isten papjaitól tett szert az ismeretre. Különös, hogy Platón előtt még senki sem említette Atlantisz nevét. Ez is felveti a kérdést: vajon az tényleg létezett?

A képernyőn keresztül

Nem csak a történészeket foglalkoztatja a nagy kérdés. A misztikus Atlantisz világszerte mindenkit foglalkoztató, közkedvelt témává vált, amely a történészek mellett a játékkészítők fantáziáját is megmozgatta. Nem meglepő, hiszen az elsüllyedt kontinens önmagában is egy rejtély, amit ki ne akarna megoldani? Főleg, ha ezt az otthon kényelmében, a számítógépeden keresztül teheted meg.

Ilyen számítógépes játék például a híres Indiana Jones and the Fate of Atlantis című point & click játéka, amelyben régi munkatársa segíti a főszereplőt útja során Atlantisz felé, miközben egy elképesztő kalandban vesz részt.

Többek között Indiana Jones karaktere ihlette a Tomb Raider című játék főhősét, Larát, akinek kalandja során egy ereklyét kell megszereznie Atlantisz városában.

A City of Atlantis nevű játékban a képzelet valósággá válik, Atlantisz városa újra előkerül, a te feladatod pedig az építés, tervezés és túlélés. A játékvilágon kívül a filmipar számára is inspiráló hatással volt a mítosz. Számos film jelent meg az elveszett város kapcsán, mivel a történet annyira mesébe illő. A rendezőnek ezért a téma adott, csupán a kreativitására van bízva, hogyan képzeli el ezt a világot.

Játssz és nyerj!

Ha Atlantisszal együtt te is elmélyültél és még több kalandra vágysz, akkor látogass el a Vegas.hu oldalára, ahol, ha most regisztrálsz, akkor 55 ingyen pörgetést kapsz az Orbs of Atlantis nevű játékon. Ebben a szokatlan víz alatti kalandban lehulló szimbólumok, szorzók és scatterek várnak Rád! Gyere és játssz Magyarország legnívósabb online kaszinójában, a Vegas.hu-n, ahol hatalmas nyereményekre tehetsz szert. Emeld a tétet, és nyerj nagyot! Próbáld ki az exkluzív online kaszinót, és engedd, hogy bearanyozza a napod egy nagy nyeremény!

Ünnepeld velünk a születésnapunkat és hagyd, hogy Rád találjon a szerencse!

A szerencsejátékban 18 éven aluliak és sérülékenynek minősülő játékosok nem vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

Betöltés...
Keresés
Keresés