“F*szfejek!” – MrBeast szerint túlzás a YouTube szerzői jogi követelése

A YouTube szerzői jogi vitája tovább éleződik a kiadók és a felhasználók között, különösen, ha a zene felhasználásáról van szó a platformon. Miközben a YouTuberek azért küzdenek, hogy népszerű zeneszámokat építsenek be tartalmaikba, egyesek azzal érvelnek, hogy ez “lopás” az eredeti zenei előadóktól.

A dalszerzők számára ez potenciális pénzveszteséget jelenti. A tartalomgyártók számára pedig, akikre szerzői jogvédelem alatt álló tartalmak felhasználása miatt csapnak le, ez a nyereséges videók levételét vagy akár a felfüggesztést is jelentheti.

Ez egy olyan probléma, amellyel a YouTuberek rég küzdenek, még MrBeast is, aki a zenei kiadókra csapott le, amiért – állítása szerint – többször is leütötték szerzői jogok megsértése miatt a videóit korábban.

Május 10-én MrBeast egy tőle tényleg szokatlan tweetet tett közzé, amelyben a “nagy zenei kiadókat” fikázta, amiért továbbra is szerzői jogi csapásokat mérnek a YouTuberekre.

“A nagy zenei kiadóknak abba kellene hagyniuk a szerzői jogi strikeokat a YouTuberek ellen minden adandó alkalommal, és helyette hagyniuk kellene, hogy használjuk a zenéjüket. “- írta.

Persze itt nem állt meg a dolog, még f*szfejeknek is nevezte a kiadókat.

Szerinted melyik félnek van “igaza”? 

kép: Rolling Stone

Betöltés...
Keresés
Keresés