A Metának az AMD segítségére van szüksége a metaverzum működéséhez

A Meta bejelentette az AMD-vel való együttműködést az „Evenstar” projekt néven ismert, mobilhálózatokra összpontosító programja kapcsán. Ez kétségtelenül egy utalás Arwen halhatatlanságot biztosító ékszerére a Gyűrűk Ura filmsorozatban, és talán egy kísérlet arra, hogy a projekt hosszú életűvé váljon.

A Meta (akkor még Facebook) és a Telecom Infra Project (TIP) által 2020 februárjában kidolgozott Evenstar projekt a mobilhálózatok forradalmának kezdetét jelentette. Egy olyan forradalom, amely gyorsabb és szélesebb körű lefedettséget biztosíthat számunkra.

A Vodafone, a Deutsche Telekom, a Parallel Wireless és az AceAxis mind részt vesznek az Evenstar RRU programban, viszont a projekt beindításához a gyártók segítségére is szükség volt. A tervek szerint haladnak, és a Meta most az AMD-t is felvette a kijelölt rádiófrekvenciás (RF) berendezésgyártók listájára.

Miután az AMD idén februárban 35 milliárd dollárért felvásárolta a félvezetőgyártó Xilinxet, a vállalat hatékonyabb ellátási lánccal enyhítené a grafikus kártyák válságát. Mindez úgy tűnik, hogy sínen van, de a Meta azóta felfigyelt az AMD RF chipjére, a Xilinx Zynq UltraScale+ RFSoC-ra, amely segíthet a vállalatnak abban, hogy végre valósággá tegye a metaverzumot.

Az AMD-vel való szoros együttműködés biztosan felgyorsítja a dolgokat, és habár az emberek véleménye a metaverzumról kissé vegyes, nem tagadhatjuk, hogy a mobiljátékok egyre inkább előtérbe kerülnek.

Mit gondoltok, hogyan befolyásolja a jövőnket a metaverzum?

Betöltés...
Keresés
Keresés