Bűnügyi gamer dokumentumfilm?! – Discordon fülelték le a gyilkos társukat

A ‘Perfect World: A Deadly Game’ egy bűnügyi dokumentumfilm a játékosokból álló csoportról, akik egy MMO-n és a Discordon keresztül segítettek elkapni egy gyilkost 2019-ben. A Peacock Premium kétrészes műsora nem hemzseg a kliséktől.

A minisorozat középpontjában egy baráti társaság áll, akik egy privát szerveren játszottak. Mint mostanában sok játékközösség, ők is mindannyian a Discordot használták többek között a játékon kívüli mindennapos csevegésre is.

Az egyik tag, aki a “Menhaz” becenevet használta, gyakran trollkodott, amit senki sem vett komolyan, egészen addig, amíg több holttestről készült fotót nem posztolt, és azt állította, hogy azok a családtagjai. A többiek hamar rájöttek, hogy egyik barátjuk egy gyilkos.

Ezután megpróbálták valahogy azonosítani őt.

Mint sok igaz történeten alapuló bűnügyi dokumentumfilm, ez is hosszúra sikeredett. Két óra. Történetmesélés, Discord-üzenetek, MMO-karakterek, városképek különböző felvételei váltakoznak. Egyszerűen csak egy csoport emberről szól,

akik szemtanúi voltak valami szörnyűségnek, és online eszközöket használtak, hogy megtalálják a gyilkost.

Az egyik részben, miután megölte második áldozatát, Menhaz visszalépett a játékba, és a csoport sietett, hogy időben megszerezzék az IP-címét, hogy felhívhassák a helyi rendőrséget. A sorozat egy szó szerint ketyegő órával egészíti ki ezeket a feszült eseményeket.

Egyébként a témát olyan tisztelettel kezelik, amilyet egy amúgy is feszült televíziós műfajtól elvárnánk.

Itt semmi sem ordít, hogy “gamer”, és ez talán jobb is így.

Betöltés...
Keresés
Keresés