Törölte a tömegmészárlásról készült videókat a Twitch – Még nincs vége

A Twitch törölte a New York állambeli Buffalóban történt tömegmészárlásról készült videókat. A vállalat a közlemény szerint “figyelemmel kíséri azokat a fiókokat is, amelyek újra közvetítik ezt a borzasztó tartalmat”.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, egy 18 éves férfi nyitott tüzet Buffalo városának egyik szupermarketjében, 10 embert megölt és további hármat megsebesített, majd megadta magát a bűnüldöző hatóságoknak.

A hatóságok az Associated Press szerint a támadást “faji indíttatású erőszakos szélsőségességnek” nevezték, és vizsgálják a feltételezhetően a lövöldözőhöz tartozó kiáltványt, amely a támadás után került fel az internetre.

A lövöldöző a Twitchen élőben közvetítette a támadást.

Fiókját és a lövöldözésről készült felvételeket a vállalat szerint azóta törölték a platformról, és a Twitch képviselője a Hollywood Reporternek elmondta, hogy a videót kevesebb mint két perccel a lövöldözés kezdete után eltávolították.

“Megrendülten értesültünk a lövöldözésről, amely ma délután történt a New York állambeli Buffalóban” – írta a Twitch. “A szívünk együtt érez a tragédia által érintett közösséggel. A Twitch zéró tolerancia politikát folytat az erőszakkal szemben”.

Legalább 10 ember meggyilkolását közvetítette Twitchen a fegyveres ámokfutó

“A felhasználót határozatlan időre felfüggesztettük, és minden megfelelő intézkedést megteszünk, beleértve az ilyen tartalmakat újra sugárzó fiókok ellenőrzését is.”

A támadó ellen elsőfokú gyilkossággal emeltek vádat, és az Insider szerint ártatlannak vallotta magát.

Óvadék nélkül tartják fogva, meghallgatása jövőhéten lesz. 

kép: Black Enterprise

Betöltés...
Keresés
Keresés