Hiába törölte a Twitch a gyilkosságokról készült videókat – Milliók nézik

Az Amazon tulajdonában lévő Twitch streamingplatform közölte, hogy a hétvégén a New York állambeli Buffalóban történt tömegmészárlásról készült livestreamet az élő adásba kerülést követő két percen belül eltávolította.

Ez a reakcióidő azonban nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza a felvételek más online platformokon, például a Facebookon való terjedését, ahol a szörnyű tettre mutató linkek még órákig elérhetőek maradtak.

Sőt, egyes videók még mindig megtekinthetők.

Legalább 10 ember meggyilkolását közvetítette Twitchen a fegyveres ámokfutó

Bár a videót azóta eltávolították a Streamable szolgáltatási feltételeinek megsértése miatt, a Facebookon még 9 órán át keringett – írja a The New York Times. Néhány felhasználó, aki jelentette a videót a Facebooknak a tartalom miatt,

azt mondta a Timesnak, hogy azt az üzenetet kapták vissza, hogy a videó nem sérti a platform szolgáltatási feltételeit.

A Facebook szóvivője megerősítette a The New York Timesnak, hogy a videó valóban sérti a feltételeket, de nem tudta megmagyarázni, miért kaptak egyes felhasználók ellenkező értelmű értesítést. Ahogy említettük, az Axios eközben arról számolt be,

hogy a Facebookon tegnap este még meg lehetett nézni a lövöldözésről készült videót.

Törölte a tömegmészárlásról készült videókat a Twitch – Még nincs vége

A The New York Times szerint a lövöldözésről készült felvételek a Twitteren is keringtek, egyes esetekben közvetlenül a platformra töltötték fel azokat.

Betöltés...
Keresés
Keresés