Egy Johnny Depp vs. Amber Heard mém miatt szedik szét Pokit a neten

A Twitch sztár Pokit erős kritika érte, miután mémelte a Johnny Depp kontra Amber Heard pert, ezért gyorsan törölte a tweetjét.

A nagy horderejű bírósági ügy már hetek óta tart, és várhatóan május 27. után zárul le.

Heard a bírósági megjelenések során végig családon belüli erőszakkal vádolta Deppet.

Ez egy 2018-as cikket követ, amelyet a The Washington Postnak írt – ami miatt Depp beperelte őt állítólagos rágalmazásért, mondván, hogy a cikkben szereplő állítások valótlanok.

Mindkét sztárszínész olyan fényképeket bocsátott az esküdtszék rendelkezésére, melyeken az állítólagos családon belüli erőszakot követő nyomok láthatóak az arcukon.

Ahogy az Egyesült Államokban minden hírességgel kapcsolatos ügy esetében, a mainstream média minden egyes bizonyítékot, vallomást és tanút reflektorfénybe helyezett. Olyannyira, hogy ezek a tárgyalások már világszerte milliós nézettségeket értek el.

Több nagy Twitch streamer is kommentálta az egész ügyet, köztük Pokimane is.

Még május 3-án posztolta első YouTube videóját az ügyről, amelyben azzal viccelődött, hogy Heard csak megjátssza érzéseit a bíróságon. A tartalomgyártó azóta is figyelemmel kíséri az ügyet, és május 17-én úgy döntött, hogy bekapcsolódik az ügy mémelésébe.

A tárgyaláson elhangzott, hogy az eltérő megvilágítás jobban kiemelte az állítólagos bántalmazás nyomait. “Ugyanaz a kép” – viccelődött a mém Heard szavaival. Nem kellett sokáig várni, hogy az internet túlérzékeny népe gyorsan “felrobbanjon”.

Számos Twitterező kritizálta a húzást, mondván, hogy az a családon belüli erőszakból csinált viccet.

Pokimane azóta természetesen törölte a tweetet.

Betöltés...
Keresés
Keresés