Nem csökkent a bányászat a kriptopiac bedőlése ellenére sem

Sokak reményei ellenére úgy tűnik, hogy a kriptopénzek jelenlegi visszaesése nem volt elég ahhoz, hogy az jelentős mértékben csökkentse a bányászat és a digitális valuták iránti “szenvedélyt”.

A Guardian a holland központi bank adattudósát, Alex de Vries-t, a kriptovaluták fenntarthatóságát nyomon követő Digiconomist nevű szolgáltatás alapítóját kérdezte a jelenlegi helyzetről.

Mivel az érmék bányászatához szükséges energiát gyakran a piaci értékük diktálja, felmerült az esélye annak, hogy a környezetet egy kicsit megkíméli a jelenlegi kriptokrach.

De Vries elmagyarázza, hogy miért nem ez a helyzet, – legalábbis egyelőre nem.

Hacsak az érmék nem csökkennek a bányászathoz szükséges energiaköltségek összege alá, addig nem áll le a bányászat.

Ráadásul ott vannak azok az emberek, akik talán csak sokkal később veszik észre a piaci csökkenést, vagy nem érdekli őket, esetleg bíznak abban, hogy visszaáll a piac a helyére.

Az egyik kripto, amelyik teljesen bedőlt.

A jelenlegi kriptopiac ellenére a számok nem igazán változtak az elmúlt hónapban. Ez azt mutatja, hogy ezeknek a valutáknak a hosszú távú energiahasználata csak idővel fog csökkenni. De Vries korábban úgy becsülte, hogy a bitcoinnak 8000 dollárra kellene esnie ahhoz, hogy érdemben csökkenjen a bányászata.

Ezzel megkímélve a bolygónkat a “felesleges” fogyasztásoktól.

Úgy látszik, hogy továbbra is rengeteg energia fog a bányászatra eltűnni, ezzel tovább terhelve a környezetet.

Betöltés...
Keresés
Keresés