Érnek az elit játékosok milliókat? – A FIFA 22 bugyraiban jártam

Nagyban pörög a FIFA 22 Team of the Season időszaka, ami azt jelenti, hogy minden liga idei legjobbjai heti felbontásban szállingóznak a csomagokba. A Weekend League-nek köszönhetően még lehetőséget is kapunk ezeknek a lapoknak a nyitására, jó esetben milliókat spórolva ezzel.

Ott vannak példának okáért azok az elit játékosok, amik milliókért cserélnek gazdát a piacon. TOTS Mané, Salah, Bellingham, de említhetjük már Vinícius Jr., vagy éppen Benzema lapját is. Közös bennük, hogy mind több millió Coinba kerül, vagyis prémium tartalmaknak számítanak.

Viszont van-e értelme költeni rájuk ennyit?

A legrövidebb és legegyszerűbb válasz a „nem”, a hosszabb, kifejtősebb verzió után viszont a „talán” lenne megfelelő. Mi most a rövid, tömör válasszal foglalkozunk és azzal, hogy tényleg olyan rosszak-e a 40 ezer Coin körüli TOTS kártyák.

Már lassan zsinórban három éve vagyok stabilan Elite szintű FIFA játékos, ráadásul a Weekend League-en is 14 győzelem a minimum, ami komolyabb erőfeszítések nélkül összejön. A jutalmak tehát elfogadhatók, idén is kiváló Pick lehetőségeim voltak. A Premier League során sikerült is nyitni egy Red Manét, a Bundesliga során pedig egy Bellinghamet. Ők a piacon összesen 7 millió Coin körül szerezhetők be, így hát szignifikáns, minőségbeli javulást kellene, hogy okozzanak a csapatnak.

Which elite level cards are 100% not worth their value from FIFA

A gyakorlatban természetesen ez nem látszik, Mané gyorsasága meglepően nem extra, az öt csillagos trükkök pedig csak a tizenhatos környékén, egy-egy speciális szituációban jelentenek különbséget. Bellingham hatása tényleg érződik, viszont azt az árcédulát még így is rettentően erősnek gondolom. Hasonlókra képes egy POTM Nkunku, vagy egy TOTS Modric is, Canales új lapjáról, vagy Fantasy Caligiuriról nem is beszélve.

Épp ezért az elmúlt hetekben az olcsóbb, könnyebben elérhető lapokra koncentráltam, velük töltöttem fel a klubot. Kipróbáltam az új De Tomás kártyát, Canales TOTS lapját, vagy éppen Müller kék-arany speciális verzióját. Utóbbi például az egyik legjobb támadószellemű játékosa véleményem szerint a játéknak, még csatárban is jobb eredményeket hozott, mint a 3 milliós Mané, holott bőven 100 ezer Coin alatt cserél gazdát.

Nem érdemes tehát szidni az EA-t, ha piaci szinten „gyengébb” kártya esik a WL jutalmakból, a lapok ugyanis közel sem generálnak akkora különbséget, mint azt sokan képzelik. Örülni kell annak, ami van és a lehető legjobb eredményekre törekedni. Nincs is annál jobb érzés, amikor 200 ezerből felhúzunk egy fullos TOTS keretet, az ellenfél pedig semmit sem tud vele kezdeni a Prime R9-Moments Cruyff párossal. Ha pedig esik valami nagy, becsüljük meg, bár a gyakorlatban túl nagy előrelépést nem fogunk tapasztalni…

Betöltés...
Keresés
Keresés