Rasszista szidalmak, fegyvermutogatás – Oda a Fortnite profi karrierje?!

Sin, vagyis Sin3278 nem új a játék profi színterén.

A Fortnite Tracker nevű statisztikai adatbázis szerint Sin legalább 2019 júliusa óta vesz részt különböző versenyeken. Első Fortnite Champion Series szereplése 2020 októberében volt, ami elég nagy dolognak számít.

Az FNCS a Fortnite legszínvonalasabb esportversenye.

A fejlesztő Epic Games a házigazdája. A színpadra kerülés lényegében a Fortnite sztárságát jelenti. Az első versenyen nem végzett olyan magasan, de az évek során folytatta a versenyzést a nagy eseményen.

Szépen lassan feljebb lépett a ranglétrán, és május 22-én csapattársával, Acróval együtt második helyezést ért el az elődöntőben, amivel biztosították helyüket a hétvégi nagy döntőben. Ugyanezen a napon előkerült egy videó is Sinről.

Ebben Sin halálos fegyverekből álló “fegyvertárát” mutogatta. Több sörétes puska, pisztoly, lőszerek és a többi. “Arra az esetre, ha valaha zombi apokalipszis vagy n*gger járvány törne ki”- mondta Sin.

“Őrület, hogy ez a Sin3278 kölyök játszhat a nagyok között, miután ez kikerült” – írta Nexy a 13 másodperces videó mellé. Acro, Sin csapattársa elhatárolódott Sin kijelentéseitől. Azt tweetelte, hogy “nem ért egyet” semmivel, amit Sin tett vagy mondott.

Korábban azért könnyedebben reagált Sin videójára, egy sírva nevető emojival kiegészítve.

Sin kijelentései felbosszantották a kompetitív Fortnite-szcénát. Az Epic Games egyelőre nem foglalkozott nyilvánosan az üggyel, így nem világos, hogy a videó hatással lesz-e Sin részvételére az FNCS-en, és hogy mindez hogyan fog alakulni.

képek: Twitter, ginx.tv

Betöltés...
Keresés
Keresés