Az Nvidia RTX 40-es szériája még hónapokig várathat magára

Az Nvidia következő generációs RTX 40 szériájával kapcsolatban rengeteg pletyka kering az interneten.

Egyes pletykák szerint a kártyák már tesztelés alatt állnak, és a megjelenés szeptemberre, ha nem hamarabbra van kitűzve. A német Igor’s Lab tech oldal azonban azt állítja, hogy valójában még rengeteg munka van előttük, ami azt sugallja, hogy a korábban pletykált szeptemberi megjelenési időpont nagyon optimista.

Az Igor készített egy spekulatív idővonalat, amely megbecsüli, milyen lépéseket kell az Nvidiának megtennie, mielőtt a kártyák ténylegesen elérhetővé válnak. A legfontosabb tanulság talán az, hogy az első piacra kerülő GPU még nem jutott ki a mérnöki és tervezési fázisból.

Ha ez így van, akkor az AIB partnereknek még nem kaptak GPU-kat, nem is beszélve a BIOS-ról vagy a driverről. Sőt, Igor úgy véli, hogy jelenleg nincsenek működő prototípusok.

A valódi történetet természetesen csak az Nvidia és a megbízható partnerek ismerik.

A vállalatnak jó szokása van a kiadást megelőző titkok házon belül tartása terén – a hackelések ellenére. Ha azonban ezek az információk helytállóak, akkor még sok idő van hátra, mire mi a rigjeinkben is láthatjuk őket.

Rengeteg lépést kell megtenni, mielőtt a boltok polcaira kerülnek. Először is prototípusokat kell építeni és tesztelni. Ez önmagában is jelentős időt vesz igénybe. A firmware-t véglegesíteni kell, az órajeleket és a teljesítményszinteket pedig a TSMC hozamai alapján kell meghatározni.

Az illesztőprogramok munkálatai biztosan folyamatban vannak, és kiterjedt validálást és tesztelést igényelnek.

Aztán ott van még a GPU-minták biztosítása az AIB-k számára a saját fejlesztésükhöz és tesztelésükhöz. Ha ehhez hozzávesszük a regionális megfelelőségi tesztelést és tanúsítást, a tömeggyártást, a logisztikát és az illesztőprogramok további csiszolását,

akkor nagyon nehéz elképzelni, hogy az Nvidia 2022 utolsó hónapjai előtt elkészülhet a kártyákkal.

Most, hogy már júniusban járunk, egyre nagyobb az esélye annak, hogy a gamereknek nincs reális esélyük arra, hogy még idén RTX 40-es kártya kerüljön a rendszerükbe. Akiknek pedig mégis, azok a szerencsés kevesek közé fognak tartozni, főleg, ha az Nvidia egy alacsony volumenű RTX 4090-es bevezetésével indul el.

Egy 4070-eshez hasonló kártya talán még idén sem fog piacra kerülni.

Ezek persze mind csak spekulációk, lehetséges, hogy az Nvidia már rég teszteli és fejleszti a kártyákat.

Mit gondolsz, te beszerzel egy 40-es RTX kártyát?

Betöltés...
Keresés
Keresés