A transzneműek és a nők jogainak rendíthetetlen támogatását ígéri az EA

Az EA a hivatalos Twitter fiókján tett közzé egy képet, amelyen ez áll: „Vállalatként egységesen valljuk, hogy a transzneműek jogai emberi jogok. A női jogok emberi jogok. Megingathatatlanul támogatjuk az embereinket, a játékosainkat és az LMBTQ+ közösségeket”.

A tweet egy blogbejegyzésre mutató linket is tartalmazott, amely kifejti a vállalat gondolatait a Pride hónapról, és részletezi az LMBTQ+ közösség támogatására vonatkozó terveket.

A nyilatkozatra egy május 24-i belső megbeszélés után került sor, amelyen az EA állítólag azt mondta, hogy addig nem foglalnak nyilvánosan állást ezekben a kérdésekben, amíg az üzenetnek nincs „egységes nézőpontja”.

A hét elején az EA hallgatása vitákat szült.

Az, hogy a vállalat nem volt hajlandó nyilvánosan állást foglalni a transzneműek jogai és az abortuszhoz való jog mellett, arra késztette az alkalmazottakat, hogy sztrájkoljanak. „Az, hogy júniusban csak egy szivárványt ragasztunk a logónkra mindenféle szélesebb körű intézkedés nélkül, elfogadhatatlan” – mondták.

A vállalat egy belső e-maillel válaszolt, amelyben részletezte céljait és a közösségi média elvárásait az alkalmazottakkal szemben a Pride hónap alatt.

Végül a nyilatkozat után elcsendesedtek az indulatok. 

Betöltés...
Keresés
Keresés