Tömve volt az Airbnb lakás rejtett kamerákkal – Figyelj oda te is jobban!

Nemrég egy Airbnb vendég felfedte traumatikus élményét, mely futótűzként terjed a Twitteren.

A Twitter felhasználó “foxytaughtyou” szerint a philadelphiai házban, ahová bejelentkezett, több mint tíz kamera volt a zuhanyzókban és a hálószobákban, néhányat pedig riasztónak* álcáztak.

“Észrevettük, hogy a kamerákat úgy helyezték el, hogy tökéletes rálátásuk legyen az emberekre” – mondta. “Szerencsére ez egy csajos kirándulás volt, így nem közösültem… de meztelen voltam, és ebben a szobában kellett átöltöznöm”.

Foxy később elárulta, hogy végül elment egy philadelphiai rendőrőrsre, hogy feljelentse a tulajdonost.

“Jelentettük a rendőrségnek péntek délben, és még mindig nem kaptunk jelentést az üggyel kapcsolatban. Fogalmunk sincs, milyen felvételei vannak ennek a tulajdonosnak, és mit csinál vele” – magyarázta.

A vendég szerint jelenleg rendőrségi vizsgálat folyik, és az Airbnb szóvivője megerősítette, hogy a házigazdát felfüggesztették, amíg az ügyet vizsgálják.

“Szabályzataink szigorúan tiltják a rejtett kamerákat, és a kivételesen ritka esetekben, amikor ilyet jelentenek, erőteljes lépéseket teszünk, beleértve a bűnüldöző szervek támogatását, hogy segítsük őket a bűnözők felelősségre vonásában” – mondták.

Emellett az Airbnb azt mondja, azon dolgoznak, hogy a vendég teljes visszatérítést kapjon, miközben további támogatást nyújtanak.

A philadelphiai rendőrség egyelőre nem adott ki közleményt a helyzetről.

*Itt a magyar köznyelvben “tűzriasztóként” elterjedt, füstre érzékeny sprinklerről van szó, mely vízzel kezdi locsolni a lángokat. 

Betöltés...
Keresés
Keresés