Bemutatjuk a Honor X7 mobilt

A Honor X7 mobil a 100 ezer alatti árkategória egyik legjobban várt készüléke. Noha magától a kategóriától nem várhatunk csodákat, a gyártó által képviselt ár-érték arányban most sem kell csalódnunk. Kipróbáltuk a készüléket; szubjektív készülékteszt következik.

Első ránézésre nem találunk semmi újszerűt vagy szokatlant. Az éjfekete és a titánium szürke kissé hétköznapinak tűnik, az óceánkék azonban vérpezsdítőn kék. Az összhatást a fénytörés teszi teljessé, aminek köszönhetően a készülék többféle árnyalatban képes pompázni.

A készüléktest kissé masszívnak tűnik, de legalább egy 5000 mAh-s telep kapott benne helyet. A teljes súly 198 gramm, ami a 167,59 x 77,19 x 8,62 méret függvényében teljesen elfogadható. A Honor készülékekre jellemző kávák és az előlapi kamerasziget tökéltes összhangot alkot.

A hardvertől épp annyit várhatunk el, amit egy 100 ezer alatti készülék esetében elvárhatunk. A 6 nanométeres Snapdragon 680 rendszerchip teszi a dolgát négy darab 2,4 GHz-es Kryo 265 Gold (Cortex-A73) és szintén négy 1,9 GHz-es Kryo 265 Silver maggal. A rendszeranimációk szépen elpöfögnek ilyen képességű hardveres támogatás mellett, durva játékokra ennél erősebb vas ajánlott.

A kamerarendszert nem nevezhetjük korunk csúcsteljesítményének, de nem is várunk tőle olyasmit, amire egy ilyen csomag nem lehet képes. Az 5 megapixeles ultraszéles szenzor pont annyit tud, amennyit, a 48 megapixeles főkamera alapértelmezetten 12 megapixelben rögzít. Ideális fényviszonyok esetén kifejezetten jó minőséget képes produkálni, ami néhány magasabb árcímkével rendelkező készüléknek is javára válna.

Az előlapi szelfi-kamerával sem szerettek volna túllőni a célon. 8 megapixellel ellátja a feladatát, videótelefonálás során megfelelő minőségű képet biztosít. Stabilizáció nincs, szelfizés közben nem érdemes mozgolódni.

A 3,5 milliméteres jack és az NFC piros pont, ezek mellett WiFi 5, 5.1-es Bluetooth és 4G adatkapcsolat áll rendelkezésre. Van gyorsulásmérő, iránytű és hangszenzor, de giroszenzor sajnos nincs.

A készülék energiaellátását egy 5000 mAh-s telep biztosítja. Ha figyelembe vesszük, hogy a 6 nanométeres lapkakészlet és a visszafogott kijelző relatív kis energiaigénnyel rendelkezik, az akkumulátor kapacitása bőven elfogadhatónak minősíthető. Jellemzően kétnapos üzemidőre számíthatunk, ha rendszeres adatforgalmat és wi-fi csatlakozást használunk. A csomag része egy 22,5 wattos SuperCharge töltőfej, ami alig több mint két óra alatt nulláról százra húzza az akkumulátort.

Betöltés...
Keresés
Keresés