Megvan mikor kerül piacra az AMD Radeon 7000 „RDNA3” sorozata

Az időpont nincs kőbe vésve, de a Greymon55 „megbízható forrástól” származó információ szerint az RDNA3 architektúrára épülő Radeon 7000-es kártyák október vége és november közepe között jelenhetnek meg.

Valamivel korábban az AMD a Zen4 architektúrán alapuló Ryzen 7000-es CPU-sorozatát is bemutatja.

Az AMD tehát 2 hónapon belül a teljes asztali platformját átállítja a következő generációs hardverekre.

Ha a pletykákat figyelembe vesszük, akkor az AMD RDNA3 architektúra bevetését a Radeon 7900-as sorozat zászlóshajójával, a Navi 31 GPU-val kellene kezdeni, majd ezt követi a Navi 33 és a Navi 32 GPU.

Az AMD versenytársai azonban nem hagyják, hogy az AMD ellopja az összes figyelmet.

Az Intel valószínűleg elsőként fogja világszerte kiadni a várva várt Arc asztali videokártyáit, csak azt nem igazán tudja senki, hogy mikor. Hivatalosan nyár végén, tehát alig pár héttel azelőtt, hogy az AMD/NVIDIA még gyorsabb GPU-architektúrára váltana.

Továbbá az Intel a Raptor Lake-S kódnevű 13. generációs Core asztali CPU-sorozatát is piacra dobja, amely egy frissített Intel 7-es architektúra, a CPU-magok teljes számát 24-re növelve.

És ha már az NVIDIA-nál tartunk, a vállalat várhatóan idén szeptembertől vagy októbertől dobja piacra az „Ada Lovelace” kódnevű GeForce RTX 40 sorozatát.

Az még kérdéses, hogy a kártyapartnereknek sikerül-e eladniuk az RTX 30-as készletük feleslegét az új széria bevezetése előtt. Ez befolyásolhatja az NVIDIA döntését, hogy az Ada GPU-k megjelenését vagy eltolja, vagy előrehozza.

Gondolkodtatok, hogy kipróbáljátok az új AMD felhozatalt?

Betöltés...
Keresés
Keresés