Az Amazon még idén elkezdi a drónokkal való szállítást

A kaliforniai Lockefordban az Amazon vásárlói lesznek az elsők, akik ízelítőt kapnak a jövő kényelmi disztópiájából. A végső hatósági jóváhagyástól függően az Amazon azt mondja, hogy még idén megkezdi a csomagok drónokkal történő kézbesítését.

Az online behemót már évek óta beszél a dróntechnológiáról, és különböző prototípusokat is mutatott. “A drónos kézbesítés ígérete gyakran tűnt sci-finek” – olvasható az Amazon blogjában, amelyben bejelentette a hírt. “Közel egy évtizede dolgozunk azon, hogy valósággá tegyük”.

Az Amazon szerint a kihívás, amit maga elé állított, a következő volt: “Hogyan lehet gyorsan, költséghatékonyan és – ami a legfontosabb – biztonságosan, kevesebb mint egy óra alatt eljuttatni az árukat a vásárlókhoz?

A vállalat úgy véli, hogy végül sikerült megoldania a feladatot, és Lockeford lesz a tesztkörnyezet. A vállalat azt állítja, hogy az ebben az időszakban összegyűjtött visszajelzések és az azt használó lakosok visszajelzései döntő fontosságúak lesznek, és hogy teljes mértékben együttműködik a Szövetségi Légügyi Hatósággal és a lockefordi hatóságokkal is.

Lockeford lakossága körülbelül 4000 fő, így érdekes kérdés lehet, hogy ez mennyire tud megvalósulni nagyobb közegekben.

“Ahogy drónunk leereszkedik, hogy a csomagot az ügyfél hátsó udvarába szállítsa, a drón meggyőződik arról, hogy a kézbesítés helye körül van egy kis terület, amely mentes az emberektől, állatoktól vagy más akadályoktól.” – jelentette ki az Amazon

Jeff Bezos először 2013-ban ígérte a drónokat, és azt mondta, hogy 2018-ra már működni fognak. Nyilván voltak kudarcok az út során, de úgy néz ki, hamarosan tele lehet az égbolt drónokkal, amelyek a Prime értékes rakományát szállítják.

Mit gondoltok, valóban ez a jövő?

Betöltés...
Keresés
Keresés