Megfelezte fizetését, s még így is röhejesen jól keres az EA CEO-ja

Az EA, na meg vele együtt az EA Sports a világ talán legnagyobb pénznyelőit dobta piacra sportjátékok képében. Az Ultimate Team (Madden NFL, FIFA, stb.) a kártyagyűjtögetés érzésére épít, a modell pedig annyira tökéletes, hogy dollármilliárdokat keres vele a cég évente. Ebből gondolhatjuk, hogy a vezető pozícióban csücsülő személyek is kifejezetten jól élnek az EA-nél, s most az is kiderült, hogy mennyire.

Az ElectronicArts vezérigazgatója, Andrew Wilson megfelezte a 2022-es fizetését, ugyanis negatív részvényesi visszajelzéseket kapott, így jobbnak látta, hogy kiveszi a részét a megoldásból. Gáláns tettnek hangzik, ám amikor megtudjuk a pontos számokat, elkerekedik a szemünk.

Még 2021 júniusában jelezték a részvényesek, hogy valami nincs rendben az EA vezetőségének háza táján, ugyanis irreálisan magas összegek távoznak a cégtől „fizetés” címszó alatt. A vállalat, s persze Andrew Wilson azonnal megígérték, hogy kivizsgálják az esetet és tesznek valamit az ügy érdekében. Ezt az átalakítást most idén a vezérigazgató fizetésének megfelezésével kezdték, ami így is bőven több, mint több családnak a teljes jövedelme egy élet alatt.

Korábban 40 millió dollárt (kb. 15,2 milliárd forint) keresett, ebből most „csak” 20 milliót kap kézhet a CEO. Wilson benne rajta van a „legtúlfizetettebb” vezetők listáján, s már azt is tudjuk, hogy miért.

Forrás: Dexerto

Betöltés...
Keresés
Keresés