Egy YouTuber megépítette a világ első PS5 Slim konzolját

A PS5 arról híres, hogy egy elég méretes gép. Nem véletlen gondolják így az emberek, mivel ez a Sony eddigi legnagyobb konzoljaként ismert darab. A PS5 390 mm magas, 260 mm mély és 104 mm széles.

Így nem meglepő, hogy a rajongók kétségbeesetten vágytak egy, a PS4-hez hasonló Slim változatra, amely még mindig képes lenne AAA címeket futtatni túlmelegedés nélkül.

Annak ellenére, hogy lehetetlen feladatnak tűnt, DIY Perksnek sikerült megépítenie a PS5 Slim saját kezűleg elkészített változatát.

Noha a kudarcok jelentős hányadát megtapasztalta.

A feladatot YouTube-csatornáján dokumentálva nekilátott a PS5 konzol szétszerelésének, azzal a céllal, hogy az összes alkatrészt egy 2 cm magas testbe préselje.

Bár nem ez volt az egyetlen kihívása. A másik fontos tényező az volt, hogy a barkácsolt konzolja megfelelő hűtőrendszerrel rendelkezzen, amely megakadályozza, hogy a gép túlmelegedjen, ami megölné azt.

Legújabb projektjét Perks azzal kezdte, hogy eltávolította a PS5 belső rendszerében lévő összes vaskos hűtőelemet. Felmérte a helyzetet, hogy merre találhatóak a legforróbb területek. Ezután lecserélte őket egy vízhűtéses rendszerre, amelyet egy eldugott tápegységhez csatlakoztatott.

Azonban komoly buktatóba ütközött, amikor a kosár, amelyet a tápegység kiegyensúlyozására használt, felborult, és megzavarta a légáramlást, ami a PS5 túlmelegedését okozta, ezzel megölve a gépet.

Ám nem adta fel, egy másik alaplapot használva sikerült megépítenie a világ első PS5 Slim modelljét, ami még iszonyat stílusosan is néz ki, leszámítva a kábeleket, amik a hátuljából jönnek ki.

Mit gondoltok, valóban szükséges egy Slim változat?

Betöltés...
Keresés
Keresés