Feltörték minden idők legértékesebb CS:GO raktárát a Steamen – Ennyit ér!

A játékosok, és még azok is, akik soha életükben nem játszottak Counter-Strike-ot, egyaránt tudják, hogy a CS:GO skinek komoly pénzeket érnek.

Mivel ezek a játékbeli tárgyak egyes esetekben szó szerint több tízezer dollárt érnek, kétségtelenül ezek a legértékesebb videojáték skinek.

Mivel azonban ekkora értékről van szó, rengeteg ember van, aki gyors pénzre akar szert tenni.

Most arról számoltak be, hogy minden idők egyik legértékesebb Steam raktárát feltörték, és több mint 2 millió dollár értékű skint adtak el vagy adtak át.

Június 21-én a CS:GO skin-szakértő ohnePixel tweetelt a hírhedt skin-gyűjtő HFB rablásáról, és olyan ultra ritka tárgyakat sorolt fel, mint a Souvenir Dragon Lore AWP skinek, vagy a #1 Blue Gem Karambit skinek.

Némi viszonyításképpen, az #1 Blue Gem Karambit becslések szerint több mint 1,2 millió euróba (474.150.000 Ft) kerül, és a CS:GO skinek egyik szentélyének számít.

Ám itt a nagy kérdés: hogyan jutott(ak) hozzá a hacker(ek) a skinekhez?

Az, hogy a hacker hogyan jutott hozzá a fiók tárgyaihoz, sok vita tárgyát képezte, mivel a Steamen 7 napos piaci várakozási idő van, amikor a felhasználók új eszközről jelentkeznek be, vagy megváltoztatják a jelszavukat.

Nem sokkal Pixel első tweetje után egy @quyy112 nevű Twitter-felhasználó elmagyarázta, hogy a hackerek valószínűleg hogyan jutottak hozzá a várakozási idő nélkül.


„Ha valaki ismeri a Steam felhasználónevedet, akkor van rá mód, hogy pénzt küldjön a fiókodra, nyisson egy Steam Support Ticketet, és azt állítsa, hogy az az ő fiókja” – magyarázta. „Az ügyfélszolgálat hozzáférést ad nekik, mivel úgy tűnik, hogy egy kis véletlenszerű fizetés a fiókodra elég bizonyíték”.

Később a zipeL nevű CS:GO skin szakértő további információkkal szolgált, kifejtve, hogy HFB három éve nem jelentkezett be a fiókjába, és hogy aktív volt a mobil hitelesítője, de az e-mail címe és a jelszava megváltozott.

Ám zipeL szerint mindenki, aki HFB valamelyik skinjét megszerezte, vagy megvette, a Steam egyszerűen elvette tőlük, kivéve egy felhasználót, aki egy Dragon Lore-t egy Storage Unit-ba költöztetett.

Bár nem tudjuk, hogy pontosan hogyan csinálták az egészet, zipeL hozzátette, hogy „ez egy komoly belső elbaszás jele lehet a Steamen belül”.

Azért elfogadtál volna egy skint a raktárból, mi?!

Betöltés...
Keresés
Keresés