Teljes csalódás az Intel első asztali videókártyája

Az Intel már hónapok óta erősíti belépését a GPU-piacra. Először Koreában mutatkoztak be mobil változatokkal hónapokkal ezelőtt, ám azóta sokan kíváncsian várják, hogy az asztali változatok milyen jól teljesítenek. Az Intel azonban nem tudta elkészíteni az Arc Alchemist GPU-családhoz tartozó drivereket, ami a GPU teljesítménye szempontjából kulcsfontosságú.

Ám most tesztelték az Intel egyik GPU-ját.

Az értékelés a BilliBilli felhasználójától, Shenmedounengce-től származik. Az általuk tesztelt egység a „GUNNIR Intel Arc A380 6G OC” volt. Az Intel Arc A380 az Intel Arc Alchemist grafikus kártyakészlet egyik belépőszintű GPU-ja, így senki sem számított arra, hogy az RTX 3080-at le fogja gyűrni, de a kártya még az AMD RX 6400-asával sem tudta felvenni a versenyt.

Arra számítottak, hogy a kártya legalább az RX 6400-zal elbánik majd. Az Arc A380-at Core i5-12400 CPU mellett tesztelték egy B660-as alaplapon. A tesztelés során további tényezők is szerepet játszottak, amelyek továbbra is tisztázatlanok. Egy dolog azonban biztos.

Ha ez a belépő szintű kártya nem tudja felvenni a versenyt az RX 6400-zal, amely már egy lestrapált GPU,

akkor az Intel egész Arc Alchemist termékcsaládja nagy bajban lehet.

Shenmedounengce tesztelése alapján úgy tűnik, hogy az Intel Arc A380 a GTX 1650 és az RX 6400 ellenfele lehet.

Az olyan szintetikus benchmarkokban, mint a 3DMark, mindkét kártyát kényelmesen megelőzi. A szintetikus benchmarkok azonban nem helyettesítik a valós teljesítményt. Sajnos az A380 minden egyes tesztben, amely az 1080p teljesítményt figyelte, elmarad mind a GTX 1650, mind az RX 6400 mögött.

Az RTX 3050 is körülbelül háromszor gyorsabbnak tűnik az Arc A380-nál. Az egyetlen előny, amivel az Arc A380 látszólag rendelkezik az RX 6400-hoz képest, az az AV1 kódolás és dekódolás, ami az AMD levágott chipjénél nem volt jelen.

A több hónapos késések után a gyenge eredmények az egyik utolsó dolog, amit látni akartunk. Ne feledjük, a verseny, különösen a GPU-piacon hihetetlenül jó dolog. Csak remélni tudjuk, hogy az Intel többi kártyája nem szenved ugyanolyan problémáktól, mint az A380-hoz hasonló versenytársakkal szembeni alulteljesítés.

Mit gondoltok, az Intel össze tudja magát kapni?

Betöltés...
Keresés
Keresés